Foto van de week 5

Het vijfde jaar dat ik iedere week een foto plaats, het word een dagboek van mijn belevingswereld in beeld, wel leuk om zo nu en dan terug te kijken en zien wat er eerder speelde in mijn leven en vaak denk ik, is dat alweer zo lang geleden?
 
Dit jaar ga ik mij toeleggen op zelfontwikkeling in de fotografie en met name de compositie.
 

 
Week 37: AZC open dag.
 
Afbeelding invoegen
 
Wereldwijd zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. De organisaties vinden het daarom belangrijk om Nederlanders de mogelijkheid te bieden om een indruk te krijgen van wat er allemaal op een azc gebeurt, Tijdens de open dag mocht ik kijken op het terrein en kregen de bezoekers een rondleiding.
Door dit gezamenlijk en landelijk te organiseren willen het COA en VluchtelingenWerk zorgen voor meer bekendheid over vluchtelingen. Op asielzoekerscentra in het hele land zijn activiteiten voor jong en oud.

Deze foto maakte ik met toestemming van het Azc en burgemeester Van Schaik.   
 

 
Week 36: Storm en opruimroute.
 
Afbeelding invoegen

Deze week staat in het eken van het weer. Erg stormachtig en de eerste herfstregens. Afgelopen woensdagben ik naar de strandjes gefietst en onderweg kwam ik deze net omgevallen boom ten, waarbij het vogelhuisje gesneuveld op de grond lag, en het was druk met surfers op strand Horst. Een mooi kleurrijk gezicht.
De rommelroute was gisteren en ik had van allerlei rommel verzameld om te gaan verkopen, maar het was koukleumen en met paraplu's trachten de boel een beetje droog te houden, koud en erg jammer, weinig klandizie en voor acht euro verkocht en vier euro uitgegeven, dus een winst van 4 euro, maar een gezellige dag gehad. Puzzels, boeken en spelletjes weggegeven, dus het ruimt wel op. Dus meer een opruimroute!

 

 
Week 35: Oud en nieuw
 
Afbeelding invoegen

Het waterfront is nu één grote bende, maar het gaat zeker prachtig worden, de parkeerplaats word helemaal afgegraven en daar komt een waterpark. De bruggen zijn geplaatst en nu word al het zand weggehaald en kan je zien hoe het gaat worden. Op deze foto zie je ons recent verbouwde gemeentehuis, Op de voorgrond de fundering van een nieuwe brug en daarachter de oude resten van vroegere tijden. Ondertussen proberen de horeca gelegenheden op de boulevard met vlaggen het nog een beetje leuk te maken. Waterfront

 

 
Week 34: Een fijne zondag met Henk
 
Afbeelding invoegen

Een nieuwe locatie bezocht waar ik graag een shoot wil gaan doen met een model, en ik ben druk bezig om opnieuw een shoot te organiseren op de locatie die de vorige keer in het water viel en met een ander model een tweede kans. Volgende week zondag, ik heb er zin in!
 

 
Week 33: Zonovergoten Frankrijk
 
Afbeelding invoegen

Wat een prachtige dag op T.V. Frankrijk. Ze vierden hun 25 jarig jubileum en de hele dag en avond was het warm, heerlijk genieten voor alle tennisers. Ik heb heel veel foto's mogen maken en het was gezellig. 's Avonds lekker gegeten en toen was ik zo'n beetje op! Fotoalbum

 

 
Week 32: Regen en nog meer regen.
 
Afbeelding invoegen

Wat jammer, Donderdag naar de locatie gereden met Emma en na alle voorbereiding en planning, (ik had de foto's in mijn hoofd al gemaakt), bleef het maar regenen, en niet een beetje ook. Zo jammer, Emma had het idee om dan maar te gaan schuilen bij een kringloopwinkel in de buurt en daar aangekomen was het net vijf minuten droog. We hebben daar toch maar een paar kiekjes gemaakt.
 

 
Week 31: Shoot
 
Afbeelding invoegen

Als de weergoden het toestaan ga ik aankomende week een shoot doen met Emma. Ik heb er zin in en de lokatie is prachtig. Het word vast weer heel leuk en de foto's komen volgende week, als het weer een beetje meezit.
 

 
Week 30: Intens
 
Afbeelding invoegen

Wat een weekje, druk in de tuin aan het werk geweest en mijn moeder op bezoek. We zijn op pad geweest en dat was erg leuk, de foto's volgen later. Behalve deze. Hij kan overal gemaakt zijn en je zou er verschillende verhalen bij kunnen bedenken. Daarom is deze foto best raadselachtig. Het licht valt mooi op haar gezicht. Met iemand een goed gesprek gehad deze week en haar woord Intens is blijven hangen.

 

 
Week 29: Strand Horst
 
Afbeelding invoegen

Prachtig weer en veel wind, dus het was vandaag een kleurspektakel op het water bij strand Horst.
 

 
Week 28: De fotograaf
 
Afbeelding invoegen

Gisteren was een heerlijke dag, prachtig weer en eerst ben ik naar de kofferbakmarkt in Zeewolde gegaan en de rommelmarkt in Harderwijk bezocht, daar een "nieuwe" oude camera gekocht voor mijn verzameling oude camera's. Dan naar een strandje in de buurt wezen poedelen en daarna heerlijk gegeten in de Klink. Een fijne dag!

 

 
Week 27: Theater op 't zand 2017
 
Afbeelding invoegen

De zeemeeuwin, half mens, half meeuw. Fotoalbum
 

 
Week 26: Een vrouw met een lach.
 
Afbeelding invoegen

Een gezellige middag, een mooie shoot in het water, samen met model allerlei foto's gemaakt, een mooie jonge vrouw van binnen en buiten. Foto's staan in Fotoalbum watershoot.
 
 

 
Week 25: Hilversum

Afbeelding invoegen
 
Deze foto maakte ik in Hilversum, meestal fotografeer ik mensen, maar de laatste tijd verruim ik mijn blik. en leer ik kijken naar andere beelden en dit is er ééntje van. Hoewel ik veel zin heb in de shoot die ik deze aankomende week met een model ga doen.
 

 
Week 24: Pasta 

Afbeelding invoegen
 
Naast fotografie ben ik dol op koken, een paar weken terug heb ik een pastasnijder machine gekocht in een kringloopwinkel. Daar was ik heel blij mee, want ik zocht er al heel lang naar ééntje. Een paar youtube filmpjes bekeken en ik ben aan de slag gegaan, deze spaghetti was het eerste resultaat. Alles lukte goed, tot ik de slierten in het water deed en alles werd veel te zacht. Weer terug naar youtube en ik hoorde dat ik het verkeerde meel had gebruikt. In de Turkse winkel in Drielanden kan ik altijd goed terecht voor allerlei kookartikelen en service, dus daar vond ik de juiste meel. De tweede keer ging heel goed, ik maakte tagliatelle en deze was heerlijk. Hoewel ik maar weinig meel had gebruikt was het veel te veel, de helft van de verse pasta had ik ingevroren en gisteren ontdooit en bami van gemaakt. Ook dat was heerlijk, dus dit ga ik vaker zo doen. Het is wel een werkje, maar een heel leuk werk en de pasta is wel heel erg lekker. 
 
 
 

 
Week 23: Fire  

Afbeelding invoegen
 
Fotoalbum lady Elisa en Ad
 

 
Week 22: Aaltjesdag 2017

Afbeelding invoegen
 
Fotoalbum
 

 
Week 21: Bremerbaai

Afbeelding invoegen
 
Wat woon ik toch mooi, vele leuke strandjes, alleen nergens meer met de auto te bereiken, zonder te betalen, met de fiets wel, maar soms is het leuk om een ander strandje te bezoeken, dit is de enige zonder slagboom, nog wel! Een mooi aangelegd strandje en mooie fotografische mogelijkheden. Ik heb er al eens een shoot gedaan, maar zonder een model ook een mooie site.
 

 
Week 20: Ikea Lamp

Afbeelding invoegen
 
Deze week heerlijk een paar dagen naar Amsterdam en voor onze dochter heeft Henk  een paar lampen opgehangen. 
 

 
Week 19: Shoot

Afbeelding invoegen
 
Een prachtige dag en mooie modellen afgelopen zondag. Tijdens de shoot vele foto's gemaakt en wanneer ik ze gereed heb plaats ik ze hier op mijn site.
 

 
Week 18: Moederdag

Afbeelding invoegen
 
Ons dertig jaar huwelijks jubileum en moederdag gevierd, gewoon thuis, was gezellig.
 

 
Week 17: Gondelvaart in Enkhuizen.

Afbeelding invoegen
 
Een heerlijke zonnige dag in mei.
 

 
Week 16: Koningsdag
 
Afbeelding invoegen
 
Dit jaar ben ik in Harderwijk gebleven, was ook gezellig, en ik heb paar leuke dingen gekocht op de rommelmarkt en 's middags met de camera op pad. Het weer werd wel wat minder, maar de sfeer bleef gezellig! Alweer op heel wat koningsdagen heb ik gefotografeerd en straatfotografie is op zo'n dag altijd heel leuk, zie Fotoalbum 

 

 
Week 15: Pose
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een leuke ervaring, samen al een paar maanden bezig deze shoot te organiseren, eindelijk kwam het ervan.  Spannend en gezellig een paar uur hard werken met licht, doek, camera en poses. We waren beide helemaal leeg na de shoot. Fotograferen is soms hard werken, maar zo leuk. de mooiste foto's zal ik plaatsen op Artistiek . 
 

 
Week 14: Héél véél schoenen!
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn zoon heeft altijd veel aan sport gedaan en hij heeft zich gespecialiseerd in tennis, op het CIOS. Hij versleet zoveel schoenen dat ik ze maar ben begonnen te sparen, na een poosje was het geen doen meer en besloot ik er een paar fotootjes van te maken en ze weg te gooien. Deze foto maakt ik alweer zo'n zeven jaar terug. Hij is nu tennisleraar en we zijn zeer trots op hem en op zijn lieve vriendin.
 

 
Week 13: Kussengevecht
 
Afbeelding invoegen
 
Vorige week maakte ik deze foto, tijdens een kussengevecht, dit meisje maakte een engel. Maar haar houding leek ook op een kruis. Onschuld of geweld, Veren of sneeuw, warm of koud, goed of slecht? We leven in een onrustige wereld, mensen vermoorden elkaar.... om wat? Volgende week is het pasen, de folders die ik door de deur krijg lijken te willen zeggen dat we pasen als kerstmis moeten gaan vieren, wel, het kruisigen of vermoorden van mensen is niets om te vieren, dus geen gourmet voor mij. Wel sta ik stil bij de ellende in de wereld en word er niet vrolijk van, ik kan er zelf niets mee en dat voelt slecht, toch maar proberen te genieten van deze prachtige zonnige dag.   

 

 
Week 12: Moeders is 83 jaar.
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week is moeders 83 jaar, en dat gaan we weer gezellig vieren met de hele familie, jammer genoeg kan  Lisa niet.
 
 

 
Week 11: Boom herrezen.....
 
Afbeelding invoegen
 
De oude eikenboom die verplaatst is, en het niet heeft gered is weer terug. Ik dacht dat het verhaal was gestop, maar er komt toch een nieuw hoofdstuk. Fotoalbum boom
 

 
Week 10: Black/W
 
Afbeelding invoegen
 
 
 

 
Week 9: Halve Marathon, kidsrun.
 
Afbeelding invoegen
 
Zo knap van alle kinderen die meededen met de Kidsrun, ze gaven echt alles en ik als fotograaf zoek de emotie op, om toch een speciaal plaatje te maken. Ook met mijn glasbol heb ik geprobeerd op de fietsbrug iets anders te maken, oordeel zelf of het is gelukt, ze staan in het Fotoalbum 
 

 
Week 8: Niet geschoten...

 
Afbeelding invoegen
 
Met deze foto en blauwdruk heb ik meegedaan in de Picasso wedstrijd, jammer genoeg is de blauwdruk niet geselecteerd, maar toch vond ik het leuk om mee te doen. Cyanotype
 

 
Week 8: Fantasie

 
Afbeelding invoegen
 
De foto's van de pop op de zandverstuiving zijn zo leuk om mee te photoshoppen. Hier één resultaat. Poppen
 

 
Week 7: Sneeuwpop

 
Afbeelding invoegen
 
Deze week een heerlijke wandeling gemaakt over de zandverstuiving. De pop meegebracht en deze sneeuwpop op allerlei verschillende plaatjes geschoten, deze vind ik één van de mooiste. Poppen

 
Week 6: Sneeuw.

 
Afbeelding invoegen
 
Deze week een beetje sneeuw, maar niet veel. De hele winter had ik nog geen last van griep, maar deze week wel.
 

 
Week 5: Werkbezoek

 
Afbeelding invoegen
 
Henk moest een werkbezoek afleggen in Cadzand, en ik mocht gezellig mee. We hadden een heerlijk weekend met wisselend weer. Ik heb heerlijk op het strand en de prachtige nieuwe haven van Cadzand foto's gemaakt. deze staan in het Fotoalbum
 

 
Week 4: Helder ijs

 
Afbeelding invoegen
 
Tijdens een mentoraat had ik de opdracht om een stilleven te maken met afval. Deze foto foto maakte ik met als inspiratie de mamoeten die archeologen vinden, bevroren in het ijs. Over een bepaalde tijd vinden de archeologen dan onze achtergebleven rommel in het ijs. Veel plastic speelgoed. Het was voornamelijk lastig on helder ijs te maken, maar gebruik makend van het vriesweer is het toch gelukt. Ik kreeg positieve reacties tijdens de avond en dat vond ik toch wel leuk, Jammer genoeg is het afgelopen. Samen met Karel was het gezellig.
 

 
Week 3: Muts....

 
Afbeelding invoegen
 
Lekker winterweer, een beetje rustig aangedaan, zodat mijn arm kan helen. Gezellig met F. een shoot gedaan, veel lol met een muts uit de jaren 60. Zelf had ik er als kind zo'n muts, in het oranje. Echt waar! Alle meisjes droegen ze, in diverse kleuren.
 

 
Week 2: Trauma

 
Afbeelding invoegen
 
Op, in mijn arm zat een bobbel, zo groot als een tennisbal. Een vetbult, maar ik durfde hem niet weg te laten halen, dit alles heeft te maken met traumatische ervaring in mijn kindertijd. Ik werd opgenomen ter observatie voor de vele migraineaanvallen die ik had, ik was 9 jaar. Drie weken lang alleen, overgeleverd aan vreemde mensen. Ik huilde nooit en kreeg geen enkele aanval. Iedere dag prikjes, en omdat ik niet huilde was ik vaak slachtoffer van leerlingen. Ik snapte er niets van. Andere kinderen op de zaal waren "echt" ziek. Ik lag daar alleen, de dokters zouden me beter maken. Deze traumatische ervaring zorgde voor een vertrouwens breuk met iedereen in witte jassen. Beter maakten die dokters me niet, dus leugenaars waren het ook.
Pas op mijn 43ste zocht ik hulp, om mijn ervaringen met migraine en alles wat daarmee te maken had op een rijtje te zetten. Inmiddels door nieuwe medicijnen, Triptanen, had ik iets meer rust en minder last van de migraine. En kon ik met een psycholoog alles proberen een plaats te geven. Het onbegrip van de mensen om mij heen hebben mijn vertrouwen in de mensheid danig in de war geschopt en door vele ervaringen te delen met de psycholoog en heel veel huilen kon ik mijn verdriet eindelijk loslaten en het kind met migraine een plekje geven en als volwassene de dingen van het leven tegemoet zien. Toch blijven witte jassen lastig, maar gaande weg gaat het steeds beter. Niet meer monddood als kind, maar als mondig volwassene kan ik communiceren met mensen in de witte jassen. Ze zijn nu mensen voor mij, geen God, maar gewoon mensen. Deze week dus een operatie aan mijn arm gepland en ondergaan. Voor de operatie had ik anderhalf uur wachttijd. Ik ben op het bed gaan liggen en heb afscheid genomen van het bange kind en werd weggereden naar de operatiezaal als een vrouw, niet bang en heb het gewoon over me heen laten komen.
 

 
Week 1: Ad Fundum in spiegelbeeld

 
Afbeelding invoegen
 
De Nieuwjaarsduik 2017 was wel zwaar voor de deelnemers dit jaar. Koud en guur. Voor de fotografen was het ook afzien. Mijn camera stopte er mee. Thuis gedroogd en weer opgewarmd deed hij het weer, gelukkig!
Donderdag krijg ik een operatie aan mijn arm, daarom heb ik de foto's voor het mentoraat al gemaakt. Die laat ik later zien.
 
 

 
Week 50: brandend bos

 
Afbeelding invoegen
 
Steeds meer vind ik abstractie mooi, maar de kijker wil toch graag iets herkenbaars zien. Nu maak ik de foto naar mijn gevoel en wanneer de foto gereed is, beslis ik of haar laat zien aan de wereld. Deze vind ik geschikt op te tonen. Vanavond oudejaarsavond. Gisteren heb ik veel inspiratie opgedaan in het Rijksmuseum en verder in Amsterdam. Een heerlijke stad om in rond te struinen. De decembermaand was dit jaar heel fijn. Met mijn kinderen, echtgenoot en moeder kerst mogen vieren en daar was ik gelukkig mee. Januari is altijd een mooie maand voor foto's, dus ik ga  ze maken. Goede jaarswisseling!
 
 

 
Week 49: Linke soep

 
Afbeelding invoegen
 
Voor het mentoraat maakte ik deze foto, linke soep.
 
 

 
Week 48: macht en geld

 
Afbeelding invoegen
 
Alles in de wereld draait om macht en geld. Macht voor de mensen op bepaalde posities, zoals de dominee, de dictator,  de dokter, de politici ect. Macht geeft ook geld, en sommige mensen hebben oud geld. Iedereen probeert er het beste uit te halen. Macht of geld of beide. Dit leid tot alle ruzies en oorlogen. Iedereen heeft zijn/haar eigenbelang. Daarom zal er naar mijn mening nooit vrede op aarde bestaan. De mensen streven naar geld en/of macht en onder het excuus van een geloof, een land, een traditie, een principe. Zelf ben ik ook een mens en ben geen haar beter, al zal ikzelf dit niet graag toegeven. Ik probeer het beste in mij eruit te halen, maar soms moet je je principes verdedigen anders kost het je eigen kop. Dit maakt alles heel lastig en de meeste mensen proberen goed te zijn, maar het lukt ons niet, omdat er teveel verschillende belangen spelen. Morgen word ik 54 en het gaat goed.
 
 

 
Week 47: Vriesweer

 
Afbeelding invoegen
 
Vorig weekend heerlijk een paar dagen weggeweest, veel geluk met het weer gehad en in een mooi zonnetje, licht vriesweer samen lange wandelingen gemaakt. In het Fotoalbum  staan de foto's op pagina Texel. Daar staan ook foto's van een eerder bezoek die ik me J. maakte naar Texel.
 
 

 
Week 46: Silhouet

 
Afbeelding invoegen
 
Als kind ging ik met mijn ouders mee naar het knipselmuseum  in Frederiksoord. Daar knipte een kunstenaar de meest prachtige silhouetten uit zwart papier. Dit is een foto die ik maakte in silhouet met voorgaande in ter inspiratie. Portretten
 

 
Week 45: Veel/weinig

 
Afbeelding invoegen
 
Een rustige week, niet zoveel gebeurt, verder met stillevens.   Stilleven
 

 
Week 44: Kasteel Nijenhuis

 
Afbeelding invoegen
 
Gisteren nog een mooie dag, Dus de laatste herfstfoto's gemaakt, want er word storm verwacht. Met Henk naar Kasteel Nijenhuis gereden en de prachtige beeldentuin bekeken. Bovenstaande foto is een deel van het beeld RAWSOME. Werk van Ronald A. Westerhuis. Het spiegelende rvs geeft mooie reflexies. Soms omgekeerd en dan weer niet, fotografisch leuk om mee bezig te zijn. Het gevaar van een museumbezoek is dat je andermans werk fotografeerd, toch krijg ik veel inspiratie van musea. Het mooie werk van Marte Röling en Cremer in deze prachtige setting is intrigerend. foto's van dit uitstapje staan op pagina Nijenhuis, Fundatie
 

 
Week 43: Zandverstuiving Hulshorst

 
Afbeelding invoegen
 
Wat een spannende en leuke dag. Op en in het zand.
 
 

 
Week 42: Headless

 
Afbeelding invoegen
 
Stilleven van afval. Stilleven    Wat ga ik maken?  Migraine
 
 

 
Week 41: Halloween.

 
Afbeelding invoegen
 
Het word al echt herfst, de bladeren in de bossen kleuren aan de bomen prachtig. Toch een B/W foto, eentje van een paar jaar terug, gaaf!
 

 

 
Week 40: Zoek het licht

 
Afbeelding invoegen
 

Een beetje laat, maar na een lastige week en ook met lichtpuntjes, het vieren van de verjaardagen van mijn man en dochter, ga ik gewoon door.

 

 
Week 39: Let me be 


 
Afbeelding invoegen
 

Gisteren heb ik prachtige modellen mogen fotograferen en de foto's zijn mooi! Ik kan ze nog niet tonen, want ze zijn voor het project IRIS zoekt IRIS. Volgend jaar worden ze gebruikt voor het 60 jarig bestaan van fotovereniging de IRIS. Wel leuk om nieuwe contacten te hebben.


 
 

 
Week 38: Let me be myself


 
Afbeelding invoegen
 

De internationaal gerenommeerd kunstenaar Eduardo Kobra, bekend van ’s werelds grootste street art kunstwerk in Rio de Janeiro, schildert momenteel op de deur van de Lasloods een 240 m2 grote muurschildering van Anne Frank. Het was een lang gekoesterde wens van Kobra om in Amsterdam een werk te realiseren. Hij koos Anne Frank als onderwerp: "Haar verhaal zet tot op de dag van vandaag aan tot diepe bezinning, maar inspireert tegelijkertijd vele jongeren door de moed en wijsheid van deze jonge vrouw.”

Het portret van Anne Frank, getiteld ‘Let me be myself’, wijst op het belang om ieders identiteit volledig te respecteren. Met het portret borduurt de kunstenaar voort op terugkerende thema’s in zijn werk zoals wereldvrede, onderlinge verbondenheid en wederzijds begrip. Eduardo Kobra maakt kleurrijke portretten van iconische figuren die hij op gigantisch formaat schildert op flatgebouwen en fabrieken wereldwijd.

Ik zag het portret in de weerspiegeling van de ramen aan de overkant en dit geeft nog meer weer haar opgesloten zijn tijdens de tweede wereldoorlog. Het portret is in vele kleuren gemaakt, zelf vind ik haar in B/W ook mooi.  www.madebymanja.com/gallery/  23605/Amsterdam-noord/ 

 

 
Week 37: Station

Afbeelding invoegen
 
Toen ik 26 jaar terug naar Harderwijk verhuisde werd er al gesproken van een nieuw station. Afgelopen week is het station geopend en iedereen heeft een mening, de meeste mensen vinden het wel mooi, maar of alles praktisch is...., we moeten er even aan wennen, maar mooi is het wel en modern.