Foto van de week 1

 
Iedere week zal ik de foto van de week op mijn site plaatsen. Ik begin in week 37, 2012. Jaargang één.
 

week 37: Zeilen
 
 
Deze week nog zo'n prachtig weer, iedereen geniet nog van deze mooie dagen, deze foto geeft duidelijk het plezier weer.
 

 
week 38:  sport verbroedert!
 
 
Natuurlijk was het de week van de verkiezingen, maar we gaan weer door.
 

 
 
week 39
 
 
 
Zonder woorden.
 

 
week 40: Pauw, pauw, pauw,
 
 
 
Deze foto van de fotoshoot met het model in pauwkostuum bekeken met de andere leden van de portretwerkgroep en ik heb weer veel geleerd op die avond. 
 
 

 
week 41: Appeltaart
 
 
 
Deze week natuurlijk een appeltaartfoto, het was leuk om bezig te zijn met mijn hobby, bakken, en mijn passie, fotografie. 
 
 
 

 
 
week 42
 
 
 
Er word hard gewerkt in Harderwijk aan het Waterfront, dat is voor mij een goede gelegenheid om de camera te pakken en allerlei technieken te oefenen.  
 

 
week 43:  In gesprek
 
 
 
Op deze foto Zilver gewonnen, deze week op de AFV Iris.
 
Modern thema. Mooi licht, mooi dat de hand onscherp is. Foto heeft dynamiek, lijkt ook op een snapshot. Mooi inhet kader, grijstint is niet natuurlijk, technisch te kleine resolutie beoordeling: Zilver.
Dit jaar(2012) heb ik zeven zilveren en twee gouden foto's gemaakt.  
 

 
Week 44, Beweging
 
 
 
Het is wel leuk wanneer het lukt om beweging te vangen in je foto, op deze is dat goed gelukt.
 

 
Week 45: Audiovisuals in Drente  
 
 
Deze week weer de jaarlijkse audiovisual dag van het noorden. Voor mij de tweede keer dat ik iets had ingezonden. de hele dag werden er av.'s gedraaid en sommige vond ik mooi en andere minder, op zo'n dag doe je weer inspiratie op en ontmoet je gelijk andere mensen die ook iets hadden ingezonden, samen met Arnold, Karel en Tonny een gezellige dag in Havelte gehad. Audiovisuals
 

 
 
Week 46: Jong gezin
 
 
Zo mooi om te mogen maken.
 

 
Week 47:  Color
 
 
Vaak zet ik foto's in B/W, maar met deze gaat dat natuurlijk niet.
 
 

 
week 48; Vogelsang
 
 
Sfeerplaatje
 

 
week 49: Portret
 
 
 
 
Deze week had in er zin in om weer mijn eigen ding te fotograferen, namelijk portretten. Ik heb een model gebeld en zij wilde ook wel. Daarna kleding en een sfeer bedenken en aan de slag. Ik ben erg tevreden met het resultaat. Portretten
 
 

 
Week 50; Sneeuw
 
 
 
De eerste sneeuw van de winter is altijd prachtig, dit bankje had ik al vaker gefotografeerd, en toen kwam het idee dat dit bankje in de sneeuw prachtig zou kunnen zijn, zodra de sneeuw er lag heb ik mijn camera gepakt en dit is het resultaat, ik ben er blij mee.
 

 
Week 51: Herkansing
 
 
 
Soms heb ik foto's gemaakt die ik niet selekteer, later kijk ik dan nog wel eens mijn originelen door en kom dan plaatjes tegen waarvan het toch jammer is dat ik er niets mee doe, dit is er zo één. Toch een mooi, lief portret van paard en ruiter, niets mis mee, daarom een herkansing.
 

 
Week 52: Sarah
 
  
 
 
 
 
Deze week ben ik 50 geworden, de surprise-party vond ik erg gezellig. Iedereen bedankt voor de kado's en felicitaties.
 

 
Week 1: Knieperties
 
 
 
 
Met nieuwjaar is het in Drente de gewoonte om KNIEPERTIES te bakken. Ik heb het geduld er niet voor, maar Henk wel, gelukkig, want ze zijn heerlijk.
 

 
week 2: Bootje
 
 
Tijdens de nieuwjaarsduik kwam ik dit tegen,vond ik wel leuk en na wat photoshoppen is het deze foto geworden.
 
 

 
week 3: Hanzelijn
 
 
Deze week een foto naar aanleiding van 1/5 deel thema van de fotovereniging. De opdracht was een foto te maken die maar 1/5 de deel van een onderwerp toont, ik vond dit landschap in de Oostvaardersplassen wel actueel, omdat de trein er rakelings langs gaat, het lijkt de dieren niet te storen. In dit thema heb ik vier foto's gemaakt, maandagavond gaan we ze bekijken en kies ik de mooiste uit voor de workshop,  om deze op een aluminium plaat te gaan plakken.
 
 

 
Week 4:  Winter
 
 
Deze week heb ik nogal wat winterfoto's gemaakt, deze vind ik wel één van de mooiste, De vogels komen hier ieder jaar weer, en vele Harderwijkers geven de dieren brood, duizenden meerkoeten, meeuwen en zwanen zijn te bewonderen en met een beetje geluk zie je een ijsvogel.
 

 
Week 5: Harderwijk
 
 
Een week met ijs en sneeuw, natuurlijk moest ik op pad. Harderwijk is prachtig in de winter, nu kon ik op het ijs om foto's te maken van het monument dat vorig jaar in april neergezet is. De maker van dit prachtige werk kwam ik ook tegen op het ijs, Arend Kleinpaste, ik mocht van hem een portet maken, die staat op pagina Vlucht.
 

 
Week 6: Voile
 
 
Een beetje laat met de foto van de week, maar ik wilde wachten op de photoshoot in de kringloopwinkel, het was erg gezellig en ik heb veel met de lampen kunnen werken. De schaduw komt van een bedspiraal en de hoed is een lamp.
 

 
week 7: Sneeuw
 
 
Opnieuw sneeuw deze week.
 

 
Week 8: Meisje van dertien.
 
 
Met één van de modellen die zo nu en dan samen met mij portretten maakt heb ik deze week veel uitgeprobeerd, deze vind ik wel de mooiste.
 
 

 
Week 9: Voorlezen
 
 
Een kindje van 15 maanden is niet gemakkelijk te fotograferen, dat kost tijd, maar is zo leuk om te doen.
 

week 10: Expo 2013
 
 
We zijn begonnen met de voorbereidingen van de expositie van De Iris, die voor het najaar gepland staat, wederom in de Catharinakapel. Deze foto heb ik daar gemaakt met een vorige expositie, daar hebben we toen portretten gemaakt van bezoekers. Wat er dit jaar jaar gaat gebeuren gaan we de aankomende maanden plannen en ik hoop dat er weer veel mensen op af komen.
 

 
Week 11: Lente?
 
 
Deze week genieten van het mooie weer.
 

 
Week 12: Catharinekapel
 
 
Woensdag en zaterdag heb ik in de Catharinakapel gefotografeerd, eerst het jeugdtheater en daarna het Clarinet Choir. Zo verschillend en toch in hetzelfde gebouw, de prachtige kapel. De lichtomstandigheden waren beide dagen ook verschillend, en het was lastig om steeds met wisselend licht te werken. Maar dat is dan gelijk ook weer de uitdaging. Ik ben tevreden met de foto's. 

 
 

 
Week 13: IJS!?
 
 
 
Het is nog lang geen lente, koudste dag in maart ooit.
 

 
Week 14: Steampunk
 
 
In Nijkerk, in het Stoomgemaal Hertog Rijnout, heb ik foto's gemaakt van vier modellen in steampunk kostuums, wanneer ze allemaal gereed zijn, komen ze ook op de site te staan. De tijd is 1883. http://www.stoomgemaalnijkerk.nl/
 

 
Week 15: Moi
 
 
Maandag hebben we de opdracht in de fotovereniging gekregen, maak een indirekt zelfportret. Dit werk zag ik in Het stadsmuseum te Zwolle, in de spiegel van het kabinet kan je mij nog net herkennen.
 

 
 Week 16: Feestje?
 
 
 
Ik heb wel zin in een feestje. Deze foto is zeer toepasselijk voor deze week. Het Rijksmuseum is geopend en ik ga het zeker bezoeken. Koninginnedag/Koningsdag komt eraan.
 

 
 
 Week 17: Surf
 
 
 
Het was donderdag één van de eerste dagen dat de surfers zich konden uitleven, lastig om te fotograferen, maar wel een uitdaging.
 
 

 
 Week 18: Swim
 
 
                        
 
Deze week een B/W foto. Ik vind dit soort foto's mooi en zou er graag beter in worden, al doende leert men, dus ik ga door!
 

 
Week 19: R.I.P.
 
 
                        
 
Op 10 mei 1929 is mijn vader Tieme geboren, op 10 mei 2013 gaat hij naar zijn laatste rustplaats. Hij werd 83 jaar. op zijn sterfdag zat deze vlinder in de bloemen die altijd goed verzorgd werden door hem.
Rust zacht papa.
 

 
 Week 20: Tulpen
 
 
 
Deze week staan overal de tulpen prachtig in bloei, deze kinderen en hun moeders genieten van het zonnetje en de bloemen.
 
 

 
Week 21: Marte RÖling
 
 
Tijdens het Hanzefestifal mocht ik dit portret maken van kunstenaar Marte Roling, Het Hanzebaken is door haar gemaakt. Ik bewonder haar werk al lange tijd, vooral de portrettenserie.
 

 
week 22: Lalalaland
 
 
 
In het lalalaland waren dit weekend stoere types te bewonderen en sterke verhalen te beluisteren.
 

week 23: Appels?
 
 
 
De appelbloesem is uitgebloeid.
 
 

 
 week 24:Aaltjesdagen
 
 
 
Geslaagde aaltjesdagen. Het mooie weer gaf iedereen energie
 

 
Week 25: Amazone
 
 
Een sterke vrouw met de teugels in eigen handen.
 
 

 
Week 26: Frits
 
 
 
Frits kom ik vaak tegen in Harderwijk, wanneer hij aan het filmen is, het is altijd leuk om hem tegen te komen. Hij werkt als vriend voor HK13, en maakt mooie films die op de Harderwijkse televisie te zien zijn. Deze is gemaakt tijdens de aaltjesdagen.
 
 

 
Week 27: Verhuizing
 
 
Mijn buren gaan verhuizen en de buurvrouw wilde graag een foto van het hele gezin in verhuisstemming, dit heb ik ervan gemaakt. Ik wens ze veel geluk en gezondheid toe in hun nieuwe woning. 
 
 

 
Week 28: My other half, (letterlijk)
 
 
Portret van mijn echtgenoot. Henk Knoop Belastingen
 

Week 29: Planning?
 
 
Ik had gepland om mijn appels in de appelboom in mijn tuin dit jaat te fotograferen, alleen de appels doen het jaat niet goed, zo zie je maar, je kan alles plannen, maar vaak loopt het anders.
 
 

Week 30: Gestrand
 
 
Prachtig weer deze week, iedereen geniet van het prachtige strandeiland. Alleen jammer dat iedere morgen karren vol afval moet worden geruimd. Dat kan toch anders?  http://www.madebymanja.com/gallery/23542/Strand/
 

Week 31:
 
 
 
Deze prachtige jonge dames wilden wel even poseren voor mij. In de stad Brussel vielen ze op door hun aparte verschijning. Het is erg spannend om portretfotografie op straat te doen.
 
 
 
 
Week 32: reflect
 
 
De gaypride 2013 had het thema reflect. de boten waren prachtig, wat is het toch mooi dat in Nederland dit kan en dat ik er vrij over kan spreken en de foto's gewoon op mijn site kan plaatsen.
 
 

Week 33: Nichtje
 
 
Zo nu en dan mag ik mijn nichtje portretteren, het is altijd leuk om samen eropuit te gaan en het goede licht te zoeken en een mooie achtergrond en pose te bedenken. 
  

Week 34:
 
 
 
 
Deze week heb ik veel portretten gemaakt en daar veel plezier aan beleefd.
 

Week 35 
 
 
 

 
Week 36: Nema
 
 
Deze laatste foto draag ik op aan mijn vriendin Nema, de moedigste vrouw die ik heb gekend, een foto van haar bezit ik niet, maar ze staat in mijn geheugen gegrifd.