Foto van de week 2 
Het tweede jaar van DE FOTO VAN DE WEEK
 
 
 

 
 
Week 36: Voor Nema

 
Vele mensen kennen iemand met kanker of hebben iemand verloren door deze ziekte.
 
 
 
Mijn vriendin Nema kwam naar Nederland toen er in de Balkan oorlog woede in de jaren 90. Zij, haar man en dochter kregen een verblijfsvergunning en kwamen bij mij in de straat wonen, en zo werden we vrienden.
Op een dag vertelde ze mij dat ze een bult had in haar borst, we zijn direct naar de huisarts gegaan en toen kwam ze in de hele molen van behandelingen. Ik ging vaak mee omdat de taal soms lastig was en ze door de emotie weinig begreep, zodat ik later dan bij haar thuis kon uitleggen wat er was besproken.
Ik vond het een eer dat ze deze hele persoonlijke momenten wilde delen en heb het graag gedaan. Zelf ben ik wel eens melancholiek en haar gevecht tegen de kanker en de moed en levenslust die ze had gaven mij ook kracht om door te gaan. De dokters gaven haar twee jaar, maar ze heeft het voor haar dochter zes jaar vol gehouden. Toen ze in haar eigen huis overleed was haar de rust gegund.
Mijn laatste foto van jaar twee draag ik op aan haar.

 
 

 
 
 
Week 35: Visserijdag

 
Weer visserijdag, het was dit jaar niet zo druk, het weer was niet zo goed en de binnenstad en haven is ook wat rommelig, over een jaar zal het er wel heel anders uitzien.
 

 
Week 34: Buien
 
 
Veel buien deze week, voor fotografen wel mooie luchten. 
 


 
Week 33: Selfy

 
De zon zakt prachtig tussen de torens van de Dom te Keulen en dit stelletje maakt een selfy waardoor er nogmaals een straal ontstaat.
 
 
 
Week 32: Gesloten hart

 
Deze week ben ik een paar dagen met Henk naar Duitsland geweest, het was erg leuk!
 
 
 
 
Week 31: Verrassing!

 
Zeer verrast was ik dat ik gevraagd werd door Dirk om foto's te maken op zijn trouwerij met Susanne, niet alleen verrast om foto's te maken, maar ook dat ze gingen trouwen en zo snel.  Waarschijnlijk waren de familieleden ook aangenaam verrast en werd het een bescheiden maar betekenisvol feestje. Ik gun ze veel geluk in de toekomst. 
 
 

 
 
Week 30: FantasiaFest

 
Deze zomer vierde FantasiaFest de Lindenhorst haar 1e Lustrum editie. Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 Juli waren de weilanden rondom de feeërieke Lindenhorst voor de 5e maal omgetoverd worden tot een fascinerende wereld vol fantasie en verbeelding. FantasiaFest was een magisch sprookjesfestijn voor jong en oud met een overdosis aan vertier & nostalgische ‘vermaeck’, middeleeuws spektakel, oude ambachten en hervonden kunsten. Omlijst met energievolle Keltische muziek, fantasievolle acts, wonderbaarlijke optredens, een grote kunstzinnige markt, inspirerende workshops en culinaire verwennerij was FantasiaFest voor vele Meppellers en festivalgangers uit alle windstreken een feest op de zomeragenda! Dit jaar was er onder meer een Viking kampement. FantasiaFest treed ook wederom op als gastheer van de succesvolle Dutch European Steampunk Convention (D.E.S.C.) die vorig jaar voor de eerste keer op de Lindenhorst gehouden werd. De 2e editie van de D.E.S.C. zal door ruim honderd afgevaardigden, ook wel ‘Steamerz’ genoemd, uit België, Duitsland, Engeland, Nederland, Nieuw Zeeland en Polen bezocht worden. Met hun Victoriaanse geïnspireerde kledingstijl, fantastische kunst en machinale vindingrijkheid heeft de Steampunk op de D.E.S.C. voor veel pracht en praal gezorgd.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Week 29: Tropische warmte

 
Mijn neef is vrijdag met zijn lieve vriendin getrouwd. De foto's mocht ik maken. Normaal fotografeer ik geen bruiloften, maar voor mijn neef maak ik graag een uitzondering. Het is best wel spannend, want het moet wel goed gaan en er is weinig tijd, nu was het ook nog tropisch warm en dus ook het licht lastig. Midden op de dag heb ik foto's gemaakt, mijn assistent(mijn zuster) gaf het al snel op, door de hitte bevangen. Mijn zwager nam gelukkig haar taak over. Het was een geslaagd feestje en ik hoop dat hun kindje gezond ter wereld komt en dat ze een gelukkig gezin gaan worden.
 
 
 

 
 
 
 
Week 28: Mannen Portret

 
Deze week weer een man mogen fotograferen, voor mij altijd even omschakelen, omdat ik meestal dames fotografeer, erg leuk om te doen.
 
 

 
 
 
Week 27: Met één foto een verhaal vertellen 
 
 
 
 
Dichters en fotografen vertellen met weinig, veel.
 www.vincentcorjanus.nl
 
 

 
 
 

 
 
Week 26: Grebbeberg

 
Met mijn echtgenoot heb ik over de Grebbeberg gelopen en langs de Rijn gewandeld, het was een leuke dag.

 
 
 
 
 
 
Week 25: Asperges en WK

 
Afgelopen woensdag heb ik heerlijk asperges gegeten met een vriendin, bijna ieder jaar gaan we samen in het asperges seizoen een keertje uit eten en bijkletsen. Woensdag speelde ook ons Nederlandse elftal, dus we spraken af na de eerste helft. Fietsen over de moeilijk te nemen fietsbrug, aankomend bij een groot hotelketen, waar ze een asperges op de kaart hebben, daar aangekomen bleken de asperges op te zijn, terwijl ik de dag tevoren nog gebeld had, dus we zijn de "fiets"brug weer over gegaan, richting de stad. Iedere keer hoorden we gejuich vanuit verschillende kroegen en woningen komen, dus we wisten dat Nederland weer een doelpunt had gemaakt. In een restaurant op de boulevard hadden ze nog wel asperges en daar heerlijk gegeten en met een schuin oog voetbal gevolgd. Nederland heeft weer gewonnen en hopelijk gaan we volgend jaar weer heerlijk asperges eten.
 
 
 

 
 
 
Week 24: van house tot Bach terug naar house

 
Zaterdag heb ik de hele dag op Aaltjesdagen gefotografeerd, maar ook ben ik in de Catharinakapel geweest, omdat ik beloofd had daar te fotograferen tijdens een concert van het nieuwe koor......, samen met Peter van de fotovereniging, ik was wel iets te laat, maar gelukkig was ik er wel en kon ik genieten van de prachtige muziek en zang. Veel van de muziek was mij bekend, omdat mijn vader ook koorlid is geweest. Zelf was ik meer een liefhebber van (hard)rock, maar met de jaren ben ik klassiek ook gaan waarderen. 
Daarna terug naar de feesttent waar weer heel andere muziek te horen was. In fotoalbum Fotoalbum meer foto's.
 
 
 
 
Week 23: HK 98
 
 De ouwe Harderwieker visschers houwen neet van poletiek. Mèr ze proaten biekans altied van de zee en de afsluutdiek. Ze houwen heimwee noar de golven zetten dat neet van zich af.  De Zuuierzee, dat is hun leven van hun wieg tot aan het graf.

 
Ik was deze te gast op de botter 98, deze prachtige botter was een mooie lokatie voor de photoshoot met Emma in Volendams steampunk kostuum, voor een Dutch steampunk shoot.
 
 

De geschiedenis van de EH 32 (inmiddels de HK 98), begint in 1918, als deze in Huizen op bestelling van visrokerij Schaap met registratienummer HZ 79 de helling van Janus Kok afglijdt. Deze werfbaas is langs de hele Zuiderzee befaamd om zijn vakmanschap. Inclusief zeil- en vistuig kost een botter, blinkend van de harpuis, bijna drieduizend gulden. In 1942 koopt Jan - van Oene - Edelenbosch de botter, en gaat er met zijn broers Hendrik en Albrecht vanuit Enkhuizen mee het zeegat uit. Met de afsluiting van de Zuiderzee in 1932 is het echter met de zoute vis gedaan. De EH 32 krijgt een rokerig eencylinder T-Ford motortje om ook bij Windstil weer de palingfuiken te kunnen lichten.

Gedurende de oorlogsjaren heeft de botter als thuishaven Urk. Met Urk 67 in het zeil en vissersman Dubbele van Hakvoort aan het roer. Dan wordt het schip bij toeval ontdekt door Gé Sterker, een jonge vent met ervaring als zeilinstructeur, pas getrouwd en met een vooruitziende blik. Het vistuig gaat opzij, het vooronder wordt hun woning en ze verdienen hun botter met spinnen van schapenwol.

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Week 22: Hanzepaard

 
Een replica van het zeldzame Noorse paardgewichtje uit circa 1300 heb ik in het Stadsmuseum gekregen. Dergelijke paardgewichtjes waren in de Hanzetijd standaardgewichten, waarmee de zuiverheid van gouden en zilveren munten werd bepaald.
Slechts eenmaal eerder werd een dergelijk gewichtje in Nederland gevonden.
Het gewichtje met de typerende aflopende ruglijn van een Noors fjordenpaard is al in 1999 door de Harderwijker John ten Pierick aangetroffen in een bouwput voor zwembad De Sypel.  Het Harderwijkse exemplaar is op het hoofd gestempeld met de letter H, een verwijzing naar koning Hakon V van Noorwegen die regeerde van 1299 tot 1319. 
Bovendien is het een heel aandoenlijk paardje, hij past in de palm van je hand en mist een stukje van zijn rechter achterpoot maar kan toch nog staan.
 
 
Week 21: Hectiek

 
Wat een weekje, soms is het leven nogal hectisch, allerlei zaken waar ik op moest reageren, over nadenken en keuzes over moest maken, en grenzen aan te geven. Proberen niet in een berg van emoties te verzanden. Ondertussen gewoon de dagelijkse klussen doen en aan het eind van de dag is het huis nog een rommeltje. Gelukkig heb ik de camera en kan ik even relaxen in de prachtige omgeving van Harderwijk en met gevaar voor eigen leven deze zwanenfamilie kieken.
Zaterdagmorgen heerlijk gevaren tijdens de open dag van het waterfront, en vanaf het water foto's kunnen maken, de serie over het waterfront word steeds groter, wie weet kan ik daar nog eens een mooie expo van maken.
Ik heb sommige mensen nog belooft om foto's te zenden, daar heb ik nog geen tijd voor gehad, ik ben het niet vergeten!
Zaterdagmiddag naar mijn moeder en daar met een pil een migraineaanval wegslapen. 

 
 
 

 
 
 
 
Week 20: Kermis
 
 
 
Met  Emma op de kermis Emma op de kermis
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Week 19: Moederdag

 
Moederdag! Deze week heb ik portretten van mijn dochter mogen maken en ik mag deze van haar ook op de site zetten. Supertrots ben ik op haar en op mijn zoon, die nu samen met zijn leuke vriendin samen is gaan wonen. Wat ben ik gelukkig met mijn kinderen en ik besef dat niet iedereen dit mag meemaken, dat spijt mij.
 
 

 
 
 
Week 18: Te paard

 
Een hele mooie middag heb ik beleefd met de twee jong dames te paard. Samen zijn we in de prachtige bossen en de zandverstuiving geweest om ze op hun paarden te fotograferen, een koude oostenwind kon hen niet deren en ik heb hen op mijn stalen ros, fiets, gevolgd door mulle rijpaden, het was een geweldige leuke middag en we hebben mooie foto's kunnen maken.
 
 

 
 
Week 17: Appeltjes van oranje

 
De eerste Koningsdag was erg gezellig, prachtig weer en een leuke dag.  Koningsdag 2014
 
 

 
 
 
Week 16: Anders, leuk..

 
Met ons clubje hebben we een geweldige dag gehad in Soest en ik heb mijn foto's kunnen maken, maar met dit model moest het gewoon anders, weer een goede ervaring en mooie mooie foto's heeft dit uitstapje opgeleverd.
 
 

 
 
 
 
Week 15: Veldhospitaal
 
 
 
 
De Geneeskundige eenheid van de Koninklijke Landmacht heeft van 7 tot 18 april geoefend met een Role2 enhanced veldhospitaal. Je kon het bezoeken en daar heb ik deze foto gemaakt.  Geneeskundige eenheid
 
 

 
 
week 14: 80 
 
 
 
Moeders 80 jaar. 
 
 

 
 
 
Week 13: Bijzonder model
 
 
 Zondag heb ik veel foto's gemaakt in en op Gemaal Cruquius te Cruiquius en Landgoed Elswout te Overveen.
van mooie modellen, maar dit model is toch wel bijzonder.
 
 
 

 
 
 
Week 12: Burlesque
 
 
Met miss Emma en Jos een mooie shoot gedaan.  Burlesque 
 
 

 
 
 
Week 11: Stemmen!? 

 
Deze week mogen we stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, denken en doen is een leus van één van de partijen, na beraad ga ik wel stemmen, hoewel ik het dit keer wel super moeilijk vind.
 
 

 
 
 
 
Week 10: 1/2 Marathon
 
 
Het was zo'n mooi weer dat ik heerlijk buiten heb gefotografeerd en omdat de 1/2 marathon werd gelopen heb ik vooral de lopers op de foto gezet.
 
 

 
 
 
 
Week 9: Boom verplaatsen
 
 
Aankomende week word er een grote boom verplaatst, dat gaat wel leuk worden. Boom
 
  
 

 
 
 
Week 8: Lopen op het Waterfront
 
 
 
 
 

 
 
week 7: Happy Birhtday???
 
 
Oftewel Happy Birthday, mijn zoon is deze week 23 jaar geworden, de taart is een cadeau van zijn zuster.  
 
 

 
 
 
 
week 6: Verdwenen
 
 
Er is al veel verdwenen voor het Waterfront 
 
 
 

WEEK 5: ASBESTKANKER
 
 
 
 

OP EEN VRIJDAGMORGEN VERTELD MIJN ZOON OP MAATSCHAPPYLEER DAT HIJ DE DAG ERVOOR NAAR DE BEGRAFENIS VAN ZIJN OPA IS GEWEEST EN DAT DIE AAN ASTBESTKANKER IS OVERLEDEN.

 Zijn lerares zegt dat astbestkanker niet bestaat en dat dit mesothelioom kanker heet, er ontaat een discussie en mijn zoon word de klas uitgestuurd en krijgt strafwerk. Hij kwam thuis met dit verhaal en was zeer verontwaardigd. Wij noemden de ziekte van opa altijd astbestkanker. Dat is duidelijk voor iedereen, dus mijn zoon wist niet beter.

80% van de mensen met een mesothelioom overlijden binnen een jaar na constatering van de ziekte, en bijna 19% van de overgebleven 20% zal binnen het tweede jaar na constatering overlijden. Een mesothelioom is een ernstige vorm van longkanker die voornamelijk wordt veroorzaakt door blootstelling aan de schadelijke stof asbest. Een mesothelioom (in de volksmond vaak aangeduidt als 'astbestkanker') wordt, in de meeste gevallen veroorzaakt door asbestvezels die zijn ingeademd en welke zich hebben genesteld in de longen. Typerend is dat de mesothelioom vooral veroorzaakt wordt door blootstelling aan crocidoliet, een asbestsoort met zeer lange en zeer dunne vezels.

Het is niet vanzelfsprekend dat u jaren in aanraking moet zijn geweest met asbest om door deze kwaadaardige vorm van kanker getroffen te worden, óók wanneer u maar één enkele keer in aanraking bent geweest met asbest, heeft u kans om een mesothelioom op te lopen

 Zoals u merkt is het sterftecijfer voor mensen met een mesothelioom zeer hoog en overleven maar weinig mensen deze slopende ziekte....

Opa heeft deze ziekte opgelopen door zijn werk en is letterlijk verdronken in longvocht.

Mijn zoon heeft zijn strafwerk niet gemaakt en de lerares is er nooit meer op teruggekomen.

 

 
 
 

 
 
Week 4: Behold
 
 
The only thing greater than yourself.
 
 
 

 
 
week 3: 100 foto's van 100 muzikanten
 
 
 
 Bij muziekvereniging de Harmonie een Play-in, maar liefst 100 muzikanten waren aanwezig. Ik heb 100 foto's gemaakt op die dag.

 
 

 
 
 
week 2: Alarm
 
 
Op zondagmorgen landde de helicopter in de stad na een brandalarm, toevallig fietste ik langs en kon deze foto maken.
 
 

 
 
 
Week 1: Lights in Amsterdam
 
 
Samen met mijn dochter een dagje Amsterdam om samen de lights te bekijken, met haar camera heb ik wat foto's gemaakt. Deze week heb ik heel veel gefotografeerd en veel mooie foto's kunnen maken. Eerst de marathon van de volleyballers, later heb ik met een model op een mooie locatie geschoten, wat erg leuk en spannend was, en daarna in Amsterdam een heerlijke dag gehad. Nu begint het uitzoeken en bewerken van de foto's, wat ik ook altijd leuk vind om te doen. Het gewone leven gaat ook weer beginnen en de kerstrommel ect moet eerst worden opgeruimd.
 
 

 
 
 
week 52: Portret
 
 
Soms heb je geluk en mag je zo'n portret maken. Fotoalbum
 
 

 
 
 
 
Week 51: Straatfotografie 21-12
 
 
 
 
Deze kerstmannen en kerstvrouwen zijn echte bikkels. Voor kinderen met een spierziekte lopen ze vijf kilometer in de regen en de storm. Tijdens mijn tweede zaterdagmiddag van straatfotografie had ik wel geluk, de kerstmannenrace, het schaatsrijden en de glijbaan in de Hortus, gaven mij vele fotografie mogelijkheden. Het regenachtige weer geeft ook een bepaalde sfeer, die mooi kan zijn op foto's.
 
 

 
 
 
week 50: straatfotografie 14-12
 
 
Zaterdag heb ik een rondje in de stad gelopen en geínspireerd door een gast op de fotovereniging heb ik straatfotografie gedaan, het resultaat staat in het fotoalbum.
 
 

 
Week 49: Sinterklaasstorm 
 
 
Deze week een nieuw woord, nl; Sinterklaasstorm. 
 
 
 

 
week 48: Foto's Foto's Foto's
 
 
Afgelopen jaar sprong jij in de auto. Op weg naar een speciale locatie. Met voldoende inspiratie. Maar daar ging het helemaal fout. En was jij nat en koud. Maar gelukkig liep het verhaal met een sisser af. en maak jij nog steeds foto's in een draf.
Foto's Foto's Foto's.
Dat doe je al een poos. Je kan je ermee vermaken, eindeloos. Naamloos, schriftloos, maar nooit betekenisloos. Soms grandioos!
Dit gedicht is nu afgelopen.
Maak het pakje nu maar open.
 
Groeten, Sint en Piet.
 
 

 
week 47: Herfstlicht
 
 
Deze week prachtig herfstlicht. Ik moet nog veel leren over landschapsfotografie, maar ik ga het steeds leuker vinden, wel is het best moeilijk om iets te maken wat boven het gemiddelde uitsteekt. Ik blijf het gewoon DOEN en leer daar het meest van. 
 

 
week 46: Opening expo fotovereninging met Steampunkgroep
 
 
De steampunkgroep had een groot aandeel in de opening, zij staan soms model voor de fotografen van de portetgroep en deze samenwerking is altijd heel leuk.
 
Ook het spannende verhaal van Prof. Abbernatty staat op de Steampunk pagina. Gefilmd door Christiaan Schaftenaar.
 

 
week 46: Abstract
 
 

 
week 45: Tunnel
 
 
 

 
 
week 44: Baars
 
 
Mijn moeder ging verhuizen naar een andere kamer, daarom ben ik dit weekend in Meppel geweest en heb daar vele foto's gemaakt, deze sluis, op de sluisgracht, daar ging ik als kind iedere dag vier keer over om naar school te gaan, de brugwachter hield ons goed in de gaten, want soms ging mijn zuster over de sluizen, wat natuurlijk best gevaarlijk was. Nu had ik geluk dat deze jongen net een baars ving.
 

 
week 43: BOSGEEST
 
 
Tijdens een wandeling in de bossen had ik het gevoel dat ik werd achtervolgt, later zag ik op deze foto deze verschijning.
 

 
week 42: Glamour
 
 
 
Expositie in de Catharinakapel, Klooster 1 in Harderwijk (16 t/m 30 november 2013)
 

Dit jaar is er geen thema, maar de  foto's van de werkgroepen: macro, portret, landschap en architectuur. Deze foto’s worden allemaal op grootformaat geëxposeerd. Ook de Audio-Visual groep zal tijdens de expositie hun audiovisuele beelden tonen op scherm.
 
Daarnaast zijn alle 37 individuele leden in de gelegenheid gesteld hun mooiste foto aan te bieden, waardoor de expositie nu in totaal 58 foto’s omvat. Natuurlijk ook een paar gemaakt door mij.
 
Vrije entree!

De openingstijden zijn:

woensdag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00
zaterdag van 10.30 tot 13.00
zondag 17 november van 14.00 tot 17.00 uur

Info over de fotoclub vindt u op www.afvdeirisharderwijk.nl
 

 
week 41: Herfst
 
 
 

 
 
week 40: Bosshoot
 
 
 
In de bossen is het nu prachtig en daarom hebben we daar met een paar modellen gefotografeerd.
 

 
week 39: Vader en zoon
 
 
 
Deze week ben ik bezig geweest met een beeldhouwer om zijn beelden mooi op de foto te zetten. Het was heel leerzaam en leuk om zo bezig te zijn.


 
Week 38: Emotie
 
 
De start van het nieuwe clubjaar gaat weer goed van start, we hebben nieuwe plannen gemaakt en al wat plaatjes geschoten. Zelf ga ik mij nu focussen op emotie. 
 
 

 
 
Week 37: Dromen zijn bedrog
 
 
Een boek over dromen is deze week uitgegeven, geschreven voor en door Nederlanders. In deze tijd gaat het niet over dromen, maar over ieder voor zichzelf.
Geen woorden maar daden, (daden gaan woorden te boven) op een paar uitzonderingen na, kan ik alleen maar dromen over deze woorden, en in realiteit blijkt het weer een bedrog.
 

 
 Home