Foto van de week 3

Het derde jaar van foto van de week, dit jaar ga ik een cursus, fotobeoordeling en fotolezen doen en hoop veel te leren, ook wil ik me dit jaar richten op RITME, zoals ieder jaar geef ik mezelf een opdracht om op te focussen en zo te leren en te kijken.
Week 36: Violiste
 
 

Welke foto plaats ik hier? Ik heb zoveel mooie foto's gemaakt op open monumentendag dat ik bijna niet kan kiezen. Deze vind ik ik toch één van de mooiste! Prachtige vrouw! De kleuren en haar kostuum vind ik mooi. En de achtergrond is een goede vlakverdeling met mooie kleuren. De diagonaal word herhaald in het schilderij. 
Haar blik is mooi! De scherpte in haar ogen goed, de achtergond herkenbaar, maar de onscherpte is net goed. Ook de viool en haar handen mooie scherptediepte, misschien één puntje van kritiek op mijn foto: Haar hand is iets vertekend, maar kan nog wel.Week 35: Blue Music 
 
 

Sommige mensen zijn gewoon goud waard. Een prachtig muziek winkeltje in Kampen, oudestraat 24.
"Vergeet niet de mensen die je op deze wereld hebben gezet" 
 
Week 34: Papa
 
 

Eén belangrijke man in het leven van een dochter.
 Week 33: Zoo (Patrick Visser)Deze prachtige leeuw van gerecycled materiaal gemaakt door Patrick Visser staat in De Hortus. Iedereen hoopt dat zijn prachtige beelden in Harderwijk mogen blijven.Week 32: Prinses Eleonora en graaf/hertog Reinoud ll van Gelre.Van Ans Spek heb ik een boek gekregen die zij heeft geschreven, een lintje voor de tuinbaas.
Hierin staat de geschiedenis van Staverden.
citaat:
Prinses Elanora van Engeland (1318-1355) woonde op Staverden met twee zoontjes.

Afgelopen zondag tijdens de WHITE FASHION ShOOT op Staverden maakte  ik deze en meer foto's. Het weer was nat, maar het licht was prachtig en de gezellige mensen maakten mijn dag helemaal goed.Week 31: MacrovoorzetlensZo'n leuke week gehad, samen met Ton blauwdrukken gemaakt, met Mirjam een shoot gedaan en ik heb van haar een macro voorzetlens gekregen, Thanks! 
De foto hierboven is een foto van haar oog.
Met Ina en Diana een gezellige zaterdag gehad, met enige commotie, maar daar raken we al aan gewend.
Fotografen die vrijwilligerswerk doen worden soms niet gerespecteerd voor het vele werk dat ze doen omdat onderschat word hoeveel werk het is en de kosten die gemaakt worden hoger zijn dan gedacht.
Daardoor heb ik steeds minder zin om voor de FUN te fotograferen. Ik zoek nu meestal de activiteiten uit waar ikzelf ook wat aan heb, of het heel erg leuk vind.


Week 30: TunnelDe boom bij het station heeft het slecht te verduren. Dit weekend veel drukte. Er word een tunnel geplaatst. Zal de boom het redden? Hij is behoorlijk gesnoeid. Misschien zijn redding.
Boom bij het station
 

   
Week 29: Zomerstorm op Fantasiafestifal 2015
 
 

Wat een weekend zeg! Tijdens fantasiafestifal de grootste zomerstorm sinds 100 jaar. zaterdag een spannende dag. De storm raast over Nederland en tegen vier uur bereikt zij Meppel. Het festifal word stil gelegd. Gelukkig was het zondag prachtig weer en kon iedereen genieten van de prachtige kostuums, mensen, tenten, dieren ect.
Zelf lag ik hoog en droog bij mijn moeder thuis en niet in een tentje, daar kon ik logeren en dat is ook gezellig. Nu ben ik weer veilig thuis en kan ik beginnen met het meeste werk. Het selecteren en bewerken van de foto's. Dit vind ik leuk om te doen, maar vandaag was ik te moe om creatief te kunnen zijn, dus morgen ga ik verder. De foto's die gereed zijn staan in Fantasiafest 2015.
En in het Fotoalbum 
 

 
Week 28: Sneeuwwitje
 
 

Gewoon met een vriendin bezig zijn met fotografie, een mooi avond, reuze gezellig en met veel lol deze mooie foto's mogen maken van een prachtige vrouw. Wat een leuke hobby heb ik toch!  Paintsplash
 
 
 

 
 
Week 27: Fiona Hawkins in de Hortus
 
 

Een prachtig model, zij gaat ook model staan op het open monumentendag teHarderwijk 12 september. Monumentendag 2015
 
 
Week 26: Paint Splash!!
 
 

Deze zondag heel gezellig met Bep en haar mannen een gezellige shoot gedaan. Wat een leuke ervaring iedere keer en bijzondere foto's van mooie modellen.
 
 

 
 
Week 25: Tea dye en blauwdruk
 
 

Deze week druk bezig geweest om mijn nieuw verworven kennis toe te passen. En het lukt aardig. Het is erg leuk om te doen en ik kan nu zelf creatief bezig met het afdrukken van foto's die echt uniek zijn. Geen enkele afdruk is gelijk. Cyanotype
 
 

 
 
Week 24: Rode wouw en regen
 
 

Een paar dagen weg, heel gezellig, toch jammer van de regen! De rode wouw een paar keer zien vliegen, maar niet gefotografeerd. In Munster veel regen.
 
 

 
 

 
 
 
Week 23: Aaltjesdagen 2015
 
 

Ergens verscholen in het stadsmuseum en achter een leesstandaard waren de dichters te vinden. Ik kon genieten van hun mooie voordrachten en ze hebben veel te vertellen. Van mij mogen ze gewoon op de Main Stage. 

 

 
 
Week 22: Eindelijk mooi zonnig weer
 
 

 
Deze week ben ik erg druk geweest met mijn hobby. De foto's van projecten waar ik mee bezig ben verder uitwerken. Nieuwe foto's gemaakt van en met Colinda voor een serie foto's waar we een audiovisual van gaan maken.
Met de  "jury" hebben we de fotobeoordeling gedaan voor a.s. maandag, waarvoor ik thuis enig voorwerk had.
Voor een project van dieselpunk heb ik vliegtuigfoto's nodig. Dus ik ben naar Lelystad gereden om daar die foto's te maken.
 
Een lokatie bekeken waar ik ga fotograferen. En op zoek naar een kinderwagen, stijl jaren 50.
 
 
En met Ronald een middag geklets over fotografie en ik mag zijn camera, d 7 eos, lenen, hij heeft nu een nieuwe fullframe, maar die camera, d 7,  is wel zwaar, zeker met een batterypack. Fijn dat ik hem even mag uitproberen, want mijn body slijt alweer, iedere twee jaar moet ik haar vervangen. Of het dan de d 7 word?
En dan ook genieten van eindelijk een heerlijk zonnetje.

 
Volgend weekend Aaltjesdagen! Ook weer leuk!  
 
 
 

 
 
 
Week 21: Kampen in de nacht
 
 

 
Langs de IJselkade te Kampen is deze jongeman zijn nieuwe gedichten aan het schrijven. Vincent Corjanus heet hij. Ik mocht een serie portretten van hem maken en dat was erg gezellig. En het resultaat prachtig, de lokatie, het model, kan bijna niet fout gaan. Jammer dat ik mijn batterijen in een andere tas had, anders hadden we nog meer plaatjes kunnen schieten, Een foutje dat ik niet meer zal maken.
 
 
 
 
 
Week 20: Pinksteren 
 
 

 
Deze week hebben veel mensen vrij en dus ook tijd om leuke foto's te laten maken. Voor haar moeder wilde de vriendin van mijn dochter wat mooie foto's. En dat was erg gezellig om te doen. Prachtig weer en mooie modellen gaan altijd goed samen.
 
 

 
 
 
Week 19: Verkleedpartijtje.
 
 

 
Soms gewoon een verkleedpartijdje met een model doen, we hebben een leuke middag gehad, gekke foto's gemaakt en lekker gekletst.
 
 
 

 
 
Week 19: Dichter uit Kampen.
 
 

 
Soms kom je mensen tegen die je kunnen inspireren. Deze jonge man Vincent Corjanus is zo'n persoon. Op jonge leeftijd heeft hij al enige dichtbundels uitgebracht en eind dit jaar komt zijn nieuwste bundel uit. Daarbij is hij ook nog fotogeniek, en ik mocht hem fotograferen in zijn mooie stad Kampen.
 
 

 
 
Week 18: Druk weekje
 
 

 
Wat een weekje, eerst koningsdag, maandag, waar ik ben gevallen en allerlei schaafplekken heb opgelopen en een bril totalloss. Wel de camera gered en waar ik toch leuke foto's heb kunnen maken. Dinsdag een tetanusprik gehaald en naar de brillenwinkel. 's Middags had ik een afspraak met een iemand uit Ermelo die camera's uit de vorige eeuw voor mij had. Mooi voor mijn verzameling camera's, bedankt! Zaterdag met de fotoclub op natuurexcursie, prachtig weer en heel gezellig. Mooie natuurfoto's gemaakt, maar natuurlijk ook wat aparter werk gemaakt. Vandaag, zondag alles bekijken, de gemaakte foto's selekteren en een beetje uitrusten van alle komotie.
 

 
 
Week 17: Vossenjacht
 
 

 
Niet alle scholen deden mee met de koningsspelen, de school in mijn buurt deed een vossenjacht. Een voormalige buurvrouw herkende ik direct aan haar stem, ik moest wel even goed kijken, maar zag toen wel  dat zij het was. Natuurlijk snel een paar kiekjes gemaakt van ma Flodder.
 
 

 
Week 16: Lenteweek
 
 

 
De lente in de tuin is echt begonnen, ik ben zo met de fotografie bezig dat de tuin nauwelijks aandacht krijgt, mijn creativiteit kan ik vaak maar op één ding richten. Toch gaat de tuin gewoon haar eigen weg.
 
 
 
 

 
 
 
Week 15: Voorthuizen 2015
 
 

 
Het was een zeer geslaagde dag in Voorthuizen, vele modellen en fotografen namen de uitnodiging van Bep aan om naar Voorthuizen te komen en daar het seizoen te beginnen. Ook een water/verf Splash was er georganiseerd en dit was wel een uitdaging voor mij. Dit had ik nog nooit gedaan. Het was erg leuk en na instructies van andere fotografen kon ik toch mijn gang gaan. Model W. was erg spontaan en moedig. Na mijn instructies om zijn mond dicht en ogen open te houden hebben we veel plezier gehad, want het is gewoon niet mogelijk je ogen dicht te houden als er twee emmers water je gezicht in worden gegooid. Er komen nog andere plaatjes hiervan, wel met ogen open. In het Fotoalbum staan de foto's. Nog niet alle zijn geselecteerd en bewerkt. daar ga ik deze week mee bezig. Modellen kunnen me mailen voor de foto. Beschrijf wel even je kostuum.

 
 

 
 
Week 14: Drie maanden
 

 
Deze week mocht ik een kindje van vrienden fotograferen, drie maanden jong, zo prachtig.
Foto's van deze shoot staan in Fotoalbum op de pagina: op safari.
Volgende week begint weer het seizoen van allerlei buitenactiviteiten. Ik begin met een shoot in Voorthuizen, waar meerdere modellen en fotografen het begin van dit buitenzeizoen starten, ik heb er zin in.
 
 

 
 
 
Week 13: Cyanotype

 
 
Eén van historische fotografieprocessen is Cyanotype. Vanaf 1842 word deze gebruikt en ik zou het graag leren. Het word ook blauwdruk genoemd, duidelijk is wel waarom. Deze foto heb ik bewerkt in photoshop om dit proces na te bootsen, dus niet echt geprint. Als iemand dit leest en deze techniek mij wil leren, mail me dan even. Cyanotype


 
 
Week 12: Enka
 
 
Zondag hadden we een fotografiefeestje in de oude Enka fabrieken. Met meerdere fotografen en modellen konden we allerlei technieken uitvoeren en ideeën uitwerken. Het was reuze gezellig en ik heb vele goede foto's.  Enka shoot

 
 

 
 
 
Week 11: Hoge boom...
 
 
Deze berkenboom in onze voortuin werd echt te hoog, meer dan 16 meter, zolangzamerhand een gevaar geworden, dus deze week geveld. Door het mooie weer was het een lastige maar best wel fijne klus. Mede door de twee stoere mannen die het meeste werk op zich namen.
 

 
Week 10: Vrouwonvriendelijk?
 
 
Tijdens een fotoschootdag  maakte ik deze foto. De opstelling was niet de mijne, meerdere fotografen vonden dit soort sets heel leuk en toen ik erlangs liep heb ik deze foto gemaakt. Leuke reflectie, mooie B/W plaat, grappig kleuraccent. Toch vind ik dit een slechte foto. Waarom zet ik deze dan hier? Juist om te laten zien dat ik dit vrouwonvriendelijk vind. Weinig creatief. Ik geef de vrouwen in mijn foto's juist een sterke rol. Dus mannencollega's, dit kan toch anders!
 
 

 
Week 9: De analoge techniek LEEFT!
 
 
 
De laatste jaren is er veel belangstelling voor historische fotografieprocessen, zoals, gelatine zilverdruk, cyanontype gomdruk en natte plaat fotografie. Binnen de fotobond is er een groep die deze technieken beheersen en recent werk nu exposeren in HuisKinesis te Delft, nog tot 17 maart. Eén van onze leden van AFV de Iris heeft hier ook werk hangen. Enkele foto's laten modellen zien die ik ook heb mogen fotograferen. Meer foto's van deze leuke dag staan in het Fotoalbum
 
 
 

 
Week 8: Bundel
 
 
De nieuw bundel van Geert Zomer, Bloedmaan, is gepresenteerd in het Stadsmuseum. een gezellige middag.

 

 
Week 7: Voorbereidingen
 
 
Deze week ben ik druk geweest met het plannen van allerlei nieuwe shoots. Samen met collega fotografen een shoot in de Enka Fabrieken plannen en modellen regelen. Met een model kleding gaan uitzoeken voor die shoot en zelf ideeën bedenken.
Ook een shoot gepland op een mooi station ergens in Nederland met Emma.
En samen met Mirjam ga ik naar Heerenveen voor een gezellige shoot met een prachtig model.
Met andere leden van de fotoclub gaan we naar een expo van Hans van analoge werken, heb ik zin in.
En met Tom van Fantasiafest het nieuwe terrein bekeken voor Fantasiafest 2015 straks op 25 en 26 juli. Enkele foto's van vorig jaar gemaakt door mij worden ter promotie gebruikt, leuk!
Ik merk dat iedereen zin heeft in om straks in de lente en de zomer  allerlei activiteiten te gaan ondernemen en de voorbereidingen daarvan zijn begonnen.
 
 
 
 
 
 

 
 
 Week 6: Emma in een sneeuwstorm.
 
 
Ach ja, een avondje niets te doen, niets op tv, dus ik ben heerlijk bezig geweest met photoshop.  Steampunk
 
 

 
 
 
Week 5: Stilte voor de storm
 
 
Hier komt de nieuwe tunnel. Nu een rustig winterlandschap. De Boom lijkt het goed te doen. De verplaatsing heeft veel werk gekost.


 

 
 
 Week 4: Tsarina
 
 
De sneeuw was voor mij een inspiratie om naar de zandverstuiving te gaan, met model Emma, die als een Tsarina gekleed model stond. Wat een  heerlijke middag, en de foto's zijn mooi geworden. Ik ga ze deze week selecteren en bewerken, hier de eerste. Steampunk

 
 

 
 
 
 Week 3: Afwachtend...
 
 

Deze week op theevisite geweest in het schattige huisje van Tonny en gelijk foto's gemaakt van haar. Hier kijkt ze wel afwachtend, maar zo kan ze ook vaak kijken, dus een geslaagd portret. Mooi om te mogen maken Portretten

 

 
 
Week 2: je suis Charlie
 
 

Deze week was een aanslag op onze vrijheid van meningsuiting, in Parijs een aanslag op cartoonisten om de persvrijheid aan te vallen, waarbij vele doden zijn gevallen. Wereldwijd werd door duizenden stilgestaan bij de terreuraanslag op medewerkers van het Franse weekblad Charlie Hebdo. Uit eerbetoon aan de vermoorde cartoonisten werden pennen en potloden in de lucht gestoken. In Parijs op zondag meer dan 1 miljoen mensen demonstreren voor vrije meningsuiting, met wereldwijd veel steun. Ik neem onze vrijheid niet voor gewoon aan, het is een groot goed.


 
 

 
 Week 1: Nieuwjaarsduik 2015
 
 
Tijdens de nieuwjaarsduik stond er een koude wind, dus het was afzien, en niet zo heel erg druk, maar de sfeer was gezellig. Nieuwjaarsduik 2015
 

 
 
 Week 52: Sneeuw
 
 
De eerste sneeuw dit winter, ik vind het mooi om zwart/wit, B/W, foto's te maken in de sneeuw.  Winter
 
 

 
 
Week 51: BIN(k)T

 
Het boek van Bordewijk, Bint, vertelt een verhaal van een leraar in een economische crisistijd, waar alle mensen die ziek, zwak, misselijk zijn worden uitgestoten en in armoede moeten leven. Een bint is een draagbalk die in de bouw word gebruikt, zonder die balken zal het huis instorten.
De klas is een éénheid waar alle zwakken worden uitgegooid, zodat de groep als éénheid sterk blijft.
Wij leven op dit moment, netzoals in 1934, toen Bordewijk dit schreef weer in een crisistijd, meer mensen leven in (verborgen) armoede en er is geen werk genoeg voor jonge en oudere mensen.
Laat staan voor de mensen met een deukje.
 

 
 
Week 50: Fotoshoot

 
Als baby heb ik haar al gefotografeerd, nu volwassen en haar eigen keuzes makend, heb ik haar deze week mogen fotograferen. Eerst de mooie foto's maken en daarna een beetje gek doen, is altijd leuk. Ik wens haar veel succes met haar start in een nieuwe fase van haar leven.  
 
Week 49: Sinterklaasgedicht

 
Lieve dochter,
Een hoofd vol muizenissen
Die mag je even dissen
Vele kado's heb je gehad
Maar deze is een beetje plat
De ogen spuwen vol vuur
druk erop ze gloeien een uur
De muizenangst zit in je hoofd
Een angsthaas is ervan beroofd
Daarom dit interessante spel
Daarmee kom je uit je de knel
 

 
 
Week 48: Model

 
Portretteren vind ik de mooiste tak van fotografie, tegelijkertijd ook uitdagend. Hoe zet je iemand op de foto, er zijn zoveel mogelijkheden. Als fotograaf kan je proberen een zo mooi mogelijk portret te maken of 
je juist te richten op hoe je je zelf voelt en de persoon die je fotografeert neer te zetten hoe de andere kant zou kunnen zijn, dat blijft altijd een vraagteken, maar toch ......Expressionisme


 
 
 
Week 47: Rijk en arm

 
Samen ben ik met Henk naar Dusseldorf geweest, de stad is helemaal in kerststemming, prachtig! Maar de stad laat ook een andere kant zien, ik heb wel eens gehoord dat je als straatfotograaf geen zwervers zou moeten willen fotograferen, daar ben ik het niet mee eens, het is niet gemakkelijk, maar het laat wel zien dat niet iedereen alles heeft. Fotoalbum
Het was mooi zonnig weer en de geraniums stonden nog overal in de bloei en dat in eind november. 

 

 
 
Week 46: Junior College Tour

 
Lieke was dolblij toen ze hoorde dat André Kuipers, astronout  die twee ruimtemissies heeft verricht, naar Harderwijk zou komen voor Collegetour. Helaas konden kinderen daar niet bij zijn, ze ondernam actie en kreeg voor elkaar dat ook de jeugd van Harderwijk André mogen ontmoeten en vragen stellen. HK13 de stadstelevisie was daarbij en heeft alles gedocumenteerd.
  
Week 45: Geslaagd!

 
Gefeliciteerd!
 
 

 
 
 
Week 44: Haloween

 
Deze week veel last van migraine, dan wil ik graag mijn kop eraf hakken, dat zal lastig zijn, daarom maar op deze manier!
 
 
 

 
 
Week 43: Dagje weg

 
Heerlijk een dagje weg met Henk, uitwaaien, waren we aan toe. Geen spiegelreflex mee, maar een klein compactcameraatje, minder mogelijkheden, maar toch kan je leuke plaatjes maken.  Gelijk mijn opdracht van dit jaar, ritme, uitgeprobeerd.
 
 
 

 
 
Week 42: roofvogelshoot

 
 
Afgelopen zaterdag was het prachtig weer, veel geluk, want we hebben een shoot gedaan met roofvogels. Het was erg gezellig en de bossen en modellen waren prachtig. Nu eerst alle foto's bekijken, selecteren en bewerken. Leuk om te doen.
Met dank aan Koetshuis, Hulshorst voor het gebruik van de mooi tuin. KOETSHUIS HULSHORST Harderwijkerweg 545, 8077 RJ Hulshorst 0341-452747, info@koetshuishulshorst.nl
 
 
 
 

 
 
Week 41: Houtwalgarage

 
In de Houtwalgarage is Tabatha, vrijwilligger van HK13, stadstelevisie, bezig met een interview. Tijdens de kofferbakverkoop op 11 oktober. De filmer is Christiaan Schaftenaar.
 
 
 
 

 
 
Week 40: Texel

 
Deze week was ik uitgenodigd om mee te gaan naar Texel, het was erg gezellig we hadden prachtig weer, we hebben veel gefietst en genoten van de rust. Dan is het ook fijn om weer thuis te komen en weer met Henk samen te zijn. Fotoalbum

 
 

 
 
Week 39: Haldir

 
Deze bullterrier is de hond van mijn zuster, nadat ik deze foto genomen had was het zandhappen, niet voor Haldir maar voor mij.
 
 
 
 

 
 
 
Week 38: Fotoshootdag

 
Deze week heb ik meegedaan aan een fotoshootdag, in Fort Vechten, wat een mooie dag, met ongeveer tachtig mensen, modellen en fotografen, jong en oud, profs en amateurs, bezig zijn met je hobby, beter kan niet. Het was een prachtige zonnige dag en iedereen was vrolijk en enthousiast bezig. ik heb heel veel foto's gemaakt en ik zal nog wel even bezig zijn met selecteren en bewerken. 
 


 
Week 37: Portretten

 
Het meest hou ik van maken van portretten, nog steeds leer ik om steeds een betere fotograaf te worden, maar toch wil ik niet standaard foto's maken, vaak zie je portretten die heel veel op elkaar lijken, omdat het zo aangeleerd word. Dan mis ik de eigenheid van de fotograaf, toch zijn de basisregels wel nodig om een goede foto te krijgen, ik probeer een tussenvorm te maken, wel een goede compositie ect., maar toch mijn eigenheid te behouden, dit is lastig, maar een mooie uitdaging. De weg is vaak belangrijker dan het eindpunt, dus ik ga door!! dit maakt fotografie zo leuk.
 

 Home