Foto van de week 4

Het vierde jaar alweer van de wekelijkse foto.

Dit jaar ga ik mij bezig houden met de presentatie van de foto. Een foto maken is één, maar wat doe je ermee?
Blauwdruk printen, op FB plaatsen, op de site, printen voor de afv de Iris? Of een expo? Hoe printen? Op glas of....
Daar ga ik dit jaar mij op richten.
 


Wat doe ik met de foto's?
 

 
Week 36: Mentoraat

Afbeelding invoegen
 
Dit is alweer de laatste foto van jaargang vier! Jaargang vier had ik mijzelf de taak gegeven, wat doe ik met de foto's? En dat heb ik gedaan! Heel veel ben ik naar buiten getreden. Foto's gemaakt door mij zijn her en der te zien geweest en zijn gebruikt voor allerlei diverse zaken.
Dat is hard werken en bracht mij veel plezier. Het is wel duur om te exposeren, je hebt natuurlijk prints nodig en lijsten ect., en het brengt niets op, behalve plezier en erkenning. Veel mensen vinden mijn werk mooi en willen het wel hebben, maar niet meebetalen aan de kosten die ik moet betalen. En dat is goed, het is een hobby, behalve dat ik mij deze hobby bijna niet kan veroorloven. Daarom ben ik deze zomer weer echt voor mezelf bezig geweest. Heerlijk met een model op pad en doen wat ik het leukst vind, portretten maken die ikzelf kan regisseren. Dan maak ik werk dat niet iedereen kan waarderen, het is donkerder en melancholisch. 
Ook ben ik begonnen met een mentoraat en de eerste avond is achter de rug, wat wil ik nog leren, was de vraag van Pieter. Mijn antwoord was, meer toegankelijk werk maken, zodat meer mensen mijn werk snappen. Zijn antwoord was dat ik gewoon moet doen waar mijn hart ligt en niets moet aantrekken van feedback van mensen die op mijn werk aanmerkingen hebben en mijn eigen ding doen. Gelukkig! Ga ik dit jaar doen! Ik wil mezelf ontwikkelen en bezig gaan met goede composities, en werken met modellen en poppen en mijn eigen, donkere werk maken.
 
 

 
Week 35: Kanjers!

Afbeelding invoegen
 
Wat een dag, of natuurlijk 24 uur! Lisanne, Debby en Frits zijn kanjers, met vechtlust doorzettingsvermogen en gewoon DOEN, was het een succesvol tweede SAMENLOOP VOOR HOOP. En natuurlijk alle andere mensen die bijgedragen hebben aan dit evenement. Iedereen had zijn eigen verhaal en die waren het waard om naar te luisteren, wat kunnen mensen toch sterk zijn en ook kwetsbaar, samen door moeilijke tijden gaan kan banden versterken.
Met een budget van NIKS heeft Debby met alle andere kanjers, meer dan 92 duizend euro opgehaald voor het KWF. Met dank aan alle sponsers, medewerkers, teams, HK 13, enz enz. Bedankt!
 
 

 
Week 34: Body kapot

Afbeelding invoegen
 
Mijn body van de camera is kapot, ik vrees dat hij versleten is, dit maakt mij zeer onrustig!
Een dag later...., gelukkig was het niet de body, maar het sd kaartje, wat een opluchting, toch een schrik, en een realisatie hoe belangrijk de camera voor mij is.

 
 

 
Week 33: Een hele warme dag!

Afbeelding invoegen
 
Wat was donderdag warm, meer dan 30 graden en 's middags had ik een shoot, maar heb die afgezegd, 's avonds met een model wel de shoot gedaan, maar ik was mezelf niet helemaal van de hitte, ik was hyper en chaotisch, we hadden meerder kledingsets mee, maar ook daar was geen energie en tijd voor. Toch was het een leuke avond en gezellig! We hebben gelachen en we waren bezweet, zaten onder het zand en zelfs mijn broek gescheurd, maar de foto's zijn mooi! Sommige details, waar ik meestal wel op let, hadden beter gekund, maar nu zijn de foto's wel spontaan en echte strandfoto's geworden, ik ben er blij mee! In het Fotoalbum in portretten staat het resultaat.

 
 

 
Week 32: Compositie

Afbeelding invoegen
 
Hoe moeilijk is het? Compositie is zeer moeilijk! Veel werk ik in een diagonaal en ik maak vaak gebruik van de de gulden snede. Dit word voor het aankomende jaar mijn nieuwe leer thema, COMPOSITIE....?? Hoe werkt het, waarom? Welke regels zijn er? ect ect.. Er schijnen hele boeken over geschreven te zijn. Het lijkt me een mooi thema na een jaar over, wat doe ik met mijn foto's?
Ik heb heel veel gedaan met dat thema, exposities, en zelfs een foto van Vincent gemaakt door mij achterop zijn bundel, echt een verassing! Vele foto's gemaakt door mij zijn gebruikt voor diverse doeleinden en de audiovisuals avond in de Catharinakapel was prachtig en een a.v. op op HK 13 draaide met succes. Samenwerking met Godelieve en Harry met hun werk van het papierentheather en Lallaland. Het was een enerverend jaar en nu wil ik weer mijzelf verder ontwikkelen, en dit keer over compositie, wat komt er dit jaar op mijn pad? Altijd verrassend.

 

 
Week 31: Hoge hoed

Afbeelding invoegen
 
De hoed was de inspiratie voor een fotosessie deze week met E. Een hele gezellige middag en de foto's zijn mooi geworden. Ik ga ze selecteren en bewerken, maar deze is gereed. Ze komen te staan in het Fotoalbum ,  in portretten.
 
 

 
Week 30: Donderdag Meppeldag

Afbeelding invoegen
 
Beetje laat, maar toch een fotootje. Een paar dagen heb ik gelogeerd bij mijn moeder in Meppel, en natuurlijk de rommelmarkt op dmd bezocht.
 
 

 
Week 29: Oud werk.

Afbeelding invoegen
 
Het waterfront word nu opgebouwd, de sloop was een langdurig project en nu de opbouw  bezig is en we kunnen zien hoe het gaat worden hoor ik positieve geluiden, hoe mooi het word. En dat is zo. Een mooie haven, de lelijke oude gebouwen, industrie weg en nieuwe woningen ect. 
Het is mooi en we nemen afscheid van het oude, toch maak ik me een beetje zorgen om de rotzooi, veel astbest onder de grond. Dus ik vind het mooi, maar......., het is een dilemma.
 

 

Week 28: Genieten van het zomerweer.

Afbeelding invoegen
 
Deze week prachtig weer en eindelijk konden we genieten van het zonnetje. De mooie omgeving van Harderwijk heeft veel leuke strandjes en daar kan je altijd heerlijk zwemmen. En ze zijn ook altijd een mooie locatie om met modellen heen te gaan en plaatjes te schieten.
 

 
Week 27: Crinoline Obscure

Afbeelding invoegen
 
Zaterdag ben ik naar het theather op 't zand geweest, samen met G en H. Een hele gezellige middag en prachtige mensen kunnen kieken, heerlijk! Theather op 't zand
 

 
Week 26: Jachthaven DE KNAR
 

Afbeelding invoegen
 
Vandaag de opening van watersportvereniging FLEVO in Harderwijk, een nieuwe jachthaven in ons waterfront.
Ik mocht mee in de zeilboot en het was heerlijk genieten op het water, ik mocht zelfs even de kapitein zijn, wat ik heel leuk vond!
Ook kon ik vanaf het water wat andere plaatjes schieten van het Waterfront , de foto's van de opening heb ik in het Fotoalbum gezet.
 

 

 
Week 25: Terreur kent geen kleur!
 

Afbeelding invoegen
 
Een fotograaf zei onlangs dat we genoeg fotografen en filmers hebben en dat we alleen nog moeten vastleggen wat er toe doet! Ik ben hier grotendeels mee eens, soms voor eigen plezier foto's en films maken moet kunnen vind ik, maar wanneer het een boodschap en discussie op gang brengt doet het ertoe en je mag je eigen mening vormen, zolang je niemand schaad dan leven we toch in een goed land en laten we met elkaar praten en beelden delen die er toe doen! Hier kan en mag het. Bedankt Frits en Ahmet.
 

 
 

 
Week 24: I was there....
 

Afbeelding invoegen
 
Wij waren zaterdagmiddag in Zwolle en daar is een fototentoonstelling gaande die zeer de moeite waard is. Henk is fan van de Stones en voor deze foto, gemaakt door Raymand van Olphen, staat Henk voor een levensgrote foto van de Rolling Stones.

Rolling Stones

Meest trots is Van Olphen op de foto die hij in 2014 maakte van The Rolling Stones op Pinkpop. "Ik ben onwijs fan”, legt hij uit. "Dit zal ik nooit meer meemaken. Er mochten tien fotografen bij zijn. Negen stonden met de telelens tegen het podium aan, voor close-ups. Ik stond als enige op zes meter afstand, omdat ik de hele band er op wilde. Het gaat mij om het verhaal er om heen.”

 
www.hedon-zwolle.nl/2108/expositie
 
Afbeelding invoegen
Deze meneer is ook een Rolling Stones fan en ook van hem maakte ik een foto(voor de foto).
 

3 Songs No Flash – 17 juni t/m 25 september

‘3 songs no flash’, in de wereld van live concertfotografie is dat alle tijd die je krijgt om het perfecte beeld te schieten van een artiest. Toch hebben topfotografen Ferdy Damman en Raymond van Olphen niet meer tijd nodig om de artiest, sfeer en setting goed te vangen. Voor deze expositie selecteerden zij hun mooiste foto’s van hedendaagse popartiesten. Van internationale iconen als de Rolling Stones en Madonna tot veelbelovende Nederlandse artiesten als Typhoon en Douwe Bob.


 
Week 23: Vaderdag
 

Afbeelding invoegen
 
Vandaag vaderdag. Gisteren was ik op FULL COLOR FESTIFAL in Kampen om bij de boekpresentatie van Vincent te zijn. Zijn vierde bundel, dromers en dwazen, heeft op de achterkant een portret van hem staan, die ik mocht maken, een beetje trots ben ik daar wel op.
Vaders kunnen afwezig lijken, maar tussen de regels door er toch te zijn.
Zelf was ik meer een moeders kindje, in ons gezin was een tweedeling, mijn vader en ik konden op sommige vlakken heel goed samen, hij was creatief, banketbakker, maar hij trok meer naar mijn zus. Ik meer naar mijn moeder. Zo'n tweedeling was niet goed, en geeft je als kind vaak maar van één kant het verhaal. Later begreep ik ook de andere kant en dat was bevrijdend en kon ik mijn vader beter plaatsen.
 

 
Week 22: Kakafonie
 
Afbeelding invoegen
 
Een beetje laat met de foto, maar ik ben een weekje weggeweest. Op vakantie met Henk naar Duitsland. Een gemoedelijk hotel hadden we geboekt. Allerlei uitstapjes in de omgeving gemaakt een fietsen gehuurd en daarmee een prachtig rondrit gefietst. Het hotel had allerlei verschillende "kunst" aan de muur hangen. Een kakafonie van sferen, volgens Henk een onsmakelijk woord tijdens ons ontbijt. Wij hebben ervan genoten!  http://www.madebymanja.com/gallery/23600/Vakantie-DE-2016/
Bij Hotel Katharinenhof Eifel kunt u overnachten midden in de natuur. Het hotel ligt namelijk in Nationaal Park Eifel in Schleiden-Gemünd, een kleine plaats op ongeveer een half uurtje ten oosten van Monschau. U kunt hier helemaal tot rust komen en gewoon Nederlands blijven spreken, want het hotel heeft een uitbater die Nederlands spreekt. Hotel Katharinenhof Eifel is gevestigd in een voormalig schoolgebouw waardoor de kamers een karakteristieke sfeer hebben.

 
 

 

Week 21: Het kan wel!
 

Afbeelding invoegen
 
Zaterdag 4 juni heeft Henk op een beurs een workshop gegeven. Het was niet zo druk, want het was erg warm, 28 graden. Wel samen een gezellige dag beleeft en een goede organisatie van Ik Start Smart.  Henk Knoop Belastingen
 

 
Week 20: Geslaagd
 

Afbeelding invoegen
 
Een paar maanden terug begon Godelieve met het idee om een remake te maken van een film van Melies uit 1915.  En deze te tonen op LaLaLand. Wat een werk heeft ze zich op de hals gehaald, alle mensen motiveren en aan het werk zetten. Terwijl het voor haar ook een moeilijke tijd was is het haar toch gelukt en de voorstelling was een groot succes, het doel is bereikt samen met de anderen kan ze er zeer trots zijn!

 

 
Week 19: Hobby
 

Afbeelding invoegen
 
Boer Koers maakte een modelboerderij voor de koningin, dertig jaar terug, en daarna maakte hij een hele stad. ieder steentje zelf gezaagd en gelijmd. Ik werd gastvrij ontvangen door zijn vrouw, want de boer zelf was druk op het land, inmiddels 72. Hij kwam toch even langs en vertelde over zijn hobby, vissen deed hij niet! Maar bouwen, driehonderd gebouwen inmiddels. Niet voor publiek, voor hemzelf. 
Wel komen er 4000 mensen per jaar kijken en de pers komt geregeld langs. 

Ieder gebouw is op de schaal 1 op 10 gebouwd op een enkele uitzondering na, want anders paste het niet meer in de schuur. De gemeente Kampen zend hem tekeningen, die hij aanpast om te kunnen gebruiken. Zijn vrouw helpt hem met de paarden en poppen en een lieve buurvrouw maakt de kleertjes.
Het mooiste vond ik de kerk met het trouwpaar en de mooie stoeltjes, (gemat door schoonmoeder). 

De liefde voor zijn hobby, de passie waarmee hij en zijn vrouw de mensen informeren is heel mooi! Ik heb genoten en mocht foto's maken.


 

 
Week 18: Vis
 
Afbeelding invoegen
Citaat
Op 15 mei 1919 dient het kamerlid Hendrik Pieter Marchant van de Vrijzinnig Democratische Bond een initiatiefwet in tot instelling van actief vrouwenkiesrecht, waar in 1922 voor het eerst gebruik van kan worden gemaakt. De partijen die zich zo lang tegen het vrouwenkiesrecht hadden verzet, de protestantse en katholieke partijen, bleken er groot profijt van te hebben. Het vrouwenkiesrecht werd in Nederland bevorderd door de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht (opgericht in 1894) door Wilhelmina Drucker en Aletta Jacobs. Vanaf 1917 hadden vrouwen al wel het passieve kiesrecht (ze konden wel gekozen worden, maar niet zelf kiezen). Tegenwoordig is alleen de SGP nog tegen het algemeen vrouwenkiesrecht (vrouwen kunnen geen lid van de partij worden en zich dus ook niet namens de SGP kandidaat stellen). 
Mannen hadden de wet gemaakt die vrouwen buitensloot, en mannen moesten diezelfde wet weer veranderen. Sinds de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht in 1894 was opgericht werd er gediscussieerd over het recht op kiezen en gekozen worden. Sommige mannen deden wat zij konden om de vooruitgang tegen te houden met de volgende argumenten: 
  • 'kiesrecht zou onvrouwelijk zijn en dus zou een 'echte' vrouw nooit kiesrecht willen bezitten'
  • 'de man zou van nature verstandiger zijn dan de vrouw of was al zo geschapen door God'
  • 'de Nederlandse vrouw' was vast tevreden zonder kiesrecht
  • En het Algemeen Handelsblad wist zeker 'dat een vrouw, die op kiesrecht aanspraak maakte, eerst moest beginnen de wet te eerbiedigen'. (Die wet die haar haar juist uitsloot!)
  • 'het recht van de vrouw bevond zich met het aanrecht in het huiselijke domein'
Gelukkig wonnen ruimdenkenden mannen en vrouwen en werd in 1919 de wet aangepast en in 1922 de wet toegepast.
 

 
Week 17: Bevrijdingsdag 
 

Afbeelding invoegen
 
Op een heerlijke zonnige bevrijdingsdag heb ik in plaats van foto's gemaakt, gefilmd. Was wel weer een keer leuk! Monteren heb ik nog nooit echt gedaan, dus met het  A.V. programma deze film over Harderwijk toen en nu gemaakt.
 


 
Week 16: Spring
 

Afbeelding invoegen
 
Spring! Het was nog geen lente! Koud, maar erg gezellig. Met L. samen een kraampje gemaakt en spulletjes verkocht voor 10 cent en een kwartje. Toch ieder 17 euro verdiend, bijna genoeg voor de chinees, wel veel spulletjes van eigenaar gewisseld en een leuke morgen. 's Middags ben ik de Amsterdamse weg doorgewandeld en heb enkele foto's gemaakt van de feestvreugde. Een oude videoband, ooit eens laten maken, heeft iemand voor mij overgezet op digitaal. Ben ik superblij mee! Thanks! Ook toen was koninginnedag een feestje en de optochten waren erg spannend en leuk. Mijn zuster en ik verkleed als indianen meisje. Heel schattig Vijtig jaar oud. Gefilmd door mijn oom Allard Murris.

 

 
Week 15: L.K.
 

Afbeelding invoegen
 
Op Koningsdag de aankomende week ga ik met hele mooie spulletjes, lees rommel, staan. Samen met Linda hebben we de plek al BEZET! Zo doen ze dat in Amstelveen, wij hopen op een beetje droog weer en dan word het vast een leuke dag.

Op koningsdag gaan vele mensen hun spullen verkopen. Xavier, Bart, Meike, Tim, Lars, Evi, Anna, Michiel, Chris, Paul. Ik ken ze niet maar voor woensdag zijn hun plaatsen gereserveerd. Wie zijn ze en wat gaan ze verkopen? Hun namen zijn wel deftig. Maar er zijn er ook veel die Bezet genoemd zijn, wie zijn zij? Anderen hebben nummers, 251, of letters, LK geplakt. Fame is ook mooi, die heeft een bankje gereserveerd, slim! Onder een afdak is ook niet gek. Woensdag zien we de gezichten misschien. Fotoalbum
 

 
Week 14: Wall of fame
 

Afbeelding invoegen
 
In mijn gang een wall of fame gemaakt.

 

 
Week 13: Catwalk
 

Afbeelding invoegen
 
Inspiratie vind ik altijd in de musea, deze geweldige tentoonstelling is zeker een aanbeveling. Wat mooi en modern en gelijk een speeltuin voor de fotograaf. 
 
www.rijksmuseum.nl

In zes zalen van de Philipsvleugel presenteert het Rijksmuseum vanaf 20 februari t/m 16 mei 2016 mode in Nederland van 1625 tot 1960. Te beginnen bij de kleren van de Friese Oranjes uit de Gouden Eeuw, via japonnen van kleurrijke Franse zijde en flonkerende fluwelen mannenpakken uit de 18de eeuw, naar de klassieke Empire en de queue’s uit het Fin de Siècle tot aan 20ste-eeuwse haute couture van Dior en Yves Saint Laurent.

jurkFoto: Erwin Olaf | Model: Ymre Stiekema | Bruidsjapon (1759)Bianca du Mortier, conservator kostuum Rijksmuseum: "Met de kledingstukken vertelt de tentoonstelling de vele verhalen van de mensen achter de objecten. In de mode draait alles om de keuzes van de drager: deze maken hem tot trendsetter of navolger. En altijd – zelfs tegenwoordig – hebben de rijksten of machtigsten een boodschap die ze bewust of onbewust met hun kleren uitdragen. Daarin is in de afgelopen 330 jaren niets veranderd. De grenzen hierbij worden bepaald door budget, gelegenheid, leeftijd, sociale status, postuur, klimaat, persoonlijke likes & dislikes, enzovoort. Wanneer de mode in het museum wordt gepresenteerd, wordt uiteindelijk nóg een keer gekozen: de keuze van het Rijksmuseum."

De wereldberoemde fotograaf Erwin Olaf tekent voor de vormgeving van de tentoonstelling. Olaf: "De uitdagende en eervolle opdracht om de tentoonstellingCatwalk in te richten en vorm te geven, is voor mij op precies het juiste moment gekomen. Al enige jaren ben ik aan het onderzoeken hoe mijn eigen fotografische werk op een andere manier te presenteren en te verbinden met installaties, geluid en (korte) films. Zo kan iedere bezoeker worden meegevoerd in een wereld waarin de eigen fantasie wordt gestimuleerd en uitgedaagd. Zodat uiteindelijk een prikkelende dialoog ontstaat tussen het getoonde werk en de kijker."

 
 
 
 
 
 

 

 
Week 12: Verjaardagsfeestje!
 

Afbeelding invoegen
 
Weer een feestje! Mijn moeder is 82 geworden, lekker wokken met de familie, en mijn mooie nichtje stond even model voor mij.
 
 
 

 Week 11: Verjaardagsfeestje!
 

Afbeelding invoegen
 
Trotse papa is jarig en mama ook! Als cadeautje heb ik foto's gemaakt, was erg leuk.
  
Week 10: Derde bundel van Vincent.
 
Afbeelding invoegen
 
Derde bundel van Vincent en inmiddels heb ik meerdere fotoshoots met hem mogen doen, altijd gezellig en goed!  Citaat uit zijn bundel "Sporen in de zon", te bestellen via zijn website.
 

''Nu zijn wij verklede dwazen,
slechts mislukte dromers van het eerste uur.
Ja, geef de zee maar schuld.
Dat blijft komen, dat blijft maar gaan.
Een mensenleven lijkt eindeloos
met een boodschapper als houvast.


Eb en vloed.


Nee niets vragen,
kijk maar gewoon omhoog.
Laten wij kijken naar de sporen van de zon.''

20 jaar is hij inmiddels, de dichter die op 17-jarige leeftijd reeds zijn eerste bundel "Woorden wonen in huizen" uitbrengt. Niet veel later verschijnt zijn tweede werk "De zichtbare ziel".

Geboren op 17 april 1995 te Zwolle momenteel wonende in het door hem zo geliefde Kampen. De dichter beschikt over een geheel eigen stijl, weinig maar veelzeggende woorden drukken zijn gevoelens en ervaringen uit op papier.

Afbeelding invoegen

"Sporen van de zon" luidt de titel van zijn derde werk.
 Zichtbaar gegroeid is zijn diepgang groter dan voorheen. Hij verwoordt gebeurtenissen uit zijn leven, dat van anderen en de wereld om hem heen. Dit alles met een ongekende tederheid, diepgevoelig, observerend, empathisch.

Corjanus heeft zich ontwikkeld tot een getalenteerd poeet. "Sporen van de zon" is een kijk op het leven, de liefde en het verleden door de ogen van een gevoelsmens pur sang, Vincent Corjanus.

Volkel, 26 juni 2015,
Silvia van Hout
vriendin/ "manager"
 
 

 
Week 9: Licht, licht, licht en schaduw
 
Afbeelding invoegen
 
Fotograferen is schrijven met licht. Licht geeft schaduw, daar speel je mee in de fotografie. Wil je een mooie foto, glamour, dan haal je alle rimpels, lijnen en dus ook karakter uit een gezicht. Ik zie graag een echt gezicht, maar dat maakt iemand minder glamour, maar naar mijn visie veel echter en mooier. Het ligt er natuurlijk ook aan waar je de foto voor wilt gebruiken. Maar ben ik vrij dan laat ik ik graag de schaduwen zien. In het echte leven heb je ook beide, zonder pieken geen dalen. En zonder dalen geen pieken!

 
 

 
Week 8: Seurat
 
Afbeelding invoegen
 
 
Het werk van Seurat inspireert mij. Daarom heb ik dit portret op deze manier bewerkt.
 
"laten we ons nogmaals bezatten aan het licht, dat biedt tenminste troost"
                                                                                                                        Georges Seurat
SEURAT, UITVINDER VAN HET NEO-IMPRESSIONISME

Georges Seurat (Parijs 1859-1891) is bekend geworden als de uitvinder van het neo-impressionisme, met zijn uit minutieus gestippelde - gepointilleerde - schilderijen en tekeningen en zijn grote aandacht voor wetenschappelijke kleurtheorieën.

Afbeelding invoegen

In de jaren tachtig van de negentiende eeuw verrast Georges Seurat de kunstwereld met zijn uit ontelbare gestippelde – gepointilleerde – verftoetsen samengestelde schilderijen. Tijdens zijn korte loopbaan, hij sterft al op de leeftijd van 31 jaar, schildert hij zo’n 50 werken in deze nieuwe stijl. Seurat ontwikkelt zijn revolutionaire pontillistische schildertechniek op grond van de nieuwste wetenschappelijke theorieën op het gebied van kleur en licht. Zijn schilderijen zijn opgebouwd uit een combinatie van minutieuze stippen en streepjes in complementaire kleurcontrasten. De ongemengde kleurtoetsen versmelten in het oog van de beschouwer met elkaar en creëren een van licht zinderend, vibrerend effect. 

 
 

 
Week 7: leeftijd?
 
Afbeelding invoegen
 
Op zaterdagmiddag gezellig met fotograaf Mirjam en model en haar vriend fotograferen op de zandverstuiving. Hun leeftijd samen is mijn leeftijd, werd uitgerekend, maar ja, wel heel leuk en mooie foto's gemaakt.  
 
 

 
Week 7: CDV's
 
Afbeelding invoegen
 
Ik heb een oud fotoalbum gekocht, met allemaal cdv's. Enkele, 10 stuks,  heb ik gefotografeerd en daarvan negatieven gemaakt en daarvan dan weer blauwdrukken gemaakt. Ze zijn goed gelukt en komen in april te hangen in het St. Jansdal.

De carte de visite is een type foto, die vooral in de 19e eeuw werd gebruikt.

De Fransman André Disdéri verkreeg in 1854 het patent voor de carte de visite. Cartes de visite waren een soort kartonnen visitekaartjes, waarop een albuminen foto, meestal een portret, werd afgedrukt. Ze hebben een grootte van ca. 6 x 8,5 centimeter. Ze waren vooral bestemd voor privégebruik, al werden er ook cartes de visite verkocht van het koninklijk huis en is van de Amerikaanse Sojourner Truth bekend dat zij de kaartjes verkocht om geld in te zamelen.

Een bekend Nederlands carte de visite-fotograaf was Israël Kiek, aan wie we het begrip Kiekje danken. Tegen de Eerste Wereldoorlog liep de vraag naar cartes de visite terug, onder andere door de toenemende concurrentie en de opkomst van andere vormen van fotografie. 
 


 
Week 6: Loose your mind
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week succes weer op zoek naar een huis voor mijn dochter, prachtig zonnig weer en leuke huizen bekeken. Amstelveen is een mooie plaats en ik heb er heerlijk gewandeld. Terug heb ik de bus naar Amsterdam centraal genomen, een mooi ritje door heel Amsterdam en met het prachtige licht op de gebouwen, mooi!
Met Ronald een gezellige avond over fotografie gesproken, altijd gezellig!


  
Week 5: Collage van de week
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week was ik nogal somber, maar in het duister schijnt het licht fel, dus de lichtpuntjes waren veel aanwezig en helpt mij door dit soort weken heen. Mijn dochter was een paar dagen thuis, en een kleine kans voor haar op een woning. Een model kwam langs om een prachtige print te laten zien van een foto gemaakt door mij, die zij in haar huis heeft hangen, leuke avond gehad en samen over fotografie gesproken, zij is ook fotograaf.  Vincent heeft een paar foto's in de publiciteit gekregen en tevens wil hij wel weer model zijn voor een nieuw project. Ja, een nieuw project met de werkgroep staat gepland. Dus een collage van leuke dingen in een week waarin mijn hoofd somber is. Maar ik weet het gaat over en ik trek me op aan de mooie dingen.
 

 
Week 4: Overdenken
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week kreeg ik vier verzoeken om bestanden en/of mijn foto's te mogen gebruiken.
Drie verzoeken heb ik inmiddels verzonden en/of toestemming gegeven om ze te gebruiken, met naamsvermelding. 
De vierde moet ik nog overdenken.
Als mensenfotograaf en hobbyfotograaf zoek ik vaak nieuwe modellen en inspiratie en geef de modellen de bestanden van de foto's, vooral als het ook voor hobby en goede doelen is, doe ik dat graag, zo zijn de modellen en ik blij. Toch is het voor mij ook wel eens lastig. Sommige mensen staan op de foto en hebben geen toestemming gegeven, ik voel me wel verantwoordelijk hiervoor. Het is voor mij een hobby en aan gedoe heb ik geen zin in. Geld vraag ik niet, want dat verplicht mij om te leveren en ben ik mijn vrijheid kwijt. Naamsvermelding is ook niet zoveel waard!
Afgezien dat niemand wil betalen, foto's zijn zo gewoon geworden! 
De kosten liggen hoger dan de meeste mensen denken, maar die draag ik graag, omdat het mijn hobby is en die kosten geld, nietwaar! (ik verslijt nogal eens een body)
Ik heb de aankomende tijd geen enkel project op stapel staan, ik wil even overdenken, na de afgelopen drukke maanden, hoe ik hiermee omga en ik moet alle rommel van het afgelopen jaar opruimen, van de exposities en alle kleding, nog twee projecten afronden. Het herhalen van projecten vind ik ook geen uitdaging. Dus ik neem de tijd e.a. te overdenken.
Soms wilde ik wel eens dat ik natuur-of macrofotograaf was, maar die hebben natuurlijk weer andere zaken te overdenken.
 

 
Week 3: Donkere dagen en WAUW!
 
Afbeelding invoegen

Zaterdag 23 januari 2016 Huiskamerfestival 19.30 uur

Het huiskamerfestival op zaterdag vormt de primeur voor Harderwijk. Voor het eerst kon je genieten van klassiek, jazz, pop en theater in woonkamers rondom de Vischmarkt.   Met klinkende namen zoals dichteres en schrijfster Tjitske Jansen, singer/songwriter Yori Swart en de aanstormend talenten van Backgammon, die in de finale van de Grote Prijs van Nederland staan. Maar ook kleinkunstenaar Max Douw, bekend van zijn vertolking van Alfred Judokus Kwak, deGebroeders van Santen, een begrip in de Nederlandse Jazz scène, de Utrechtse singer/songwriter Jo Marches, het Amsterdamse jazztrio Bondarev | De Wit | Van Rhijn,  cellist Arturo Muruzabal en violist Esther Kövy, kleinkunstenares Marjolein van der Heide, singer/songwriter Casper Adrien (folk), en violiste Lenneke Dijkens treden op.

Cabaretduo Speelman en Speelman waren  in de Grote Beer tent op de Vischmarkt en zorgden van 22.00-23.15 uur voor een spetterend optreden. Gratis toegang, dat was een feestje voor iedereen. Donkere Dagen 2015

Meer foto's in Fotoalbum

 
 

 
Week 2: Voordeur
 
Afbeelding invoegen

Een nieuwe voordeur. Welke gaat het worden? Mijn dochter zoekt een woning, maar omdat ze moet werken en geen tijd heeft om de woning te bezichtigen en dat ze dan geen kans heeft in de loting helpen Henk en ik haar zoeken. Zo kom ik in verschillende lege woningen en om haar uit te leggen hoe de woning eruit zie maak ik foto's. Ik heb iedere keer netjes toestemming gevraagd en gekregen. De woningen hebben totaal verschillende sferen, van modern tot klassiek en alles er tussenin. Deze woningen kosten ongeveer 850 euro p/m.  In het Fotoalbum de foto's, pagina huizen te huur. Deze woningen heeft ze niet toegewezen gekregen, dus we zijn nog niet uitgezocht.
 

GEZOCHT: appartement/ grote zelfstandige studio in Amsterdam.

Ik ben onlangs afgestudeerd en daarom wordt het tijd om mijn studentenkamer te verlaten. Ik ben op zoek naar een leuk appartement ergers in Amsterdam (nieuw-west rondom metrolijn 50, buitenveldert, zuid, rivierenbuurt, oost) of Amstelveen. Max 1000 euro per maand. Degene met de gouden tip is natuurlijk als eerste welkom voor een heerlijk etentje!


 

 
Week 1 : Lucht klaren
 
  Afbeelding invoegen
Soms is een goed gesprek nodig!
 

 
Week 51: Avontuur in Osnabruck
 
Afbeelding invoegen


Dit weekend ben ik met Henk naar Osnabruck geweest en daar hebben we oud en nieuw gevierd. Het was een klein avontuur, en erg gezellig.
Ons hotel lag niet in het centrum, dus met de bus zijn we naar de stad gegaan, zodat we wat konden drinken en er reden nachtbussen langs ons hotel. We hebben een hele leuke avond meegemaakt, en terug in het hotel wilde Henk nog een aller/allerlaatste biertje, dus in de hotelbar die besteld, Aan de bar zaten twee dames, ze droegen kleding die gelijk vertelde wat hun beroep was, en waarom ze daar 's nachts nog zaten. De ene vrouw schatte ik ongeveer 25 jaar. Hakken, mooi opgemaakt. De ander was veel jonger, haar en make-up als Marilin Monroe. Zwarte kleding, op haar bovenbeen een tatoo van een een bloemenslinger. Alleen droeg ze geen hakken, maar schattige roze slofjes. Ze gedroeg zich als een jong meisje en als je naar haar leeftijd zou vragen, zou ze zeker zeggen 18. Oortjes in en haar ogen steeds op haar mobiel gericht. Ik observeerde haar en ze negeerde mij.
's Morgens tijdens het ontbijt zie ik dezelfde slofjes ineens voorbij komen, ik moet twee keer kijken en zie een tiener met lang sluik haar, oortjes in en herken dan het meisje van gisternacht, maar toch een heel ander persoon, zonder die slofjes had ik het niet gezien. Nu ze geen make-up droeg leek ze wel bijna 18. Ze zag dat ik haar herkende en negeerde mij.Week 50: Papierentheater

Afbeelding invoegen

Papierentheater gaat een verhaal vertellen met de timetravellers uit Harderwijk

 Regie van Emma, fotografie ikzelf, op dit moment zijn de voorbereidingen druk in gang! Gemaakt door Harry Oudekerk en acteurs: Emma, Marian, Fiona, Michael , Cas H, Lian, Natasja en Annabel. Doelstelling: première op Lalaland 2016 in Harderwijk!Week 49: Prettige feestdagen

Afbeelding invoegen

Jarig zijn vlak voor de kerst is soms lastig, daarom vier ik het vaak niet. Dit jaar dus ook niet. Zaterdag lag ik heerlijk op de bank, in pyama, toen ik door mijn gezinsleden werd verrast op leuke kado's, een gezellig gesprek en een heerlijke sushi in Amersfoort. Helemaal gelukkig!Week 48: Letterlijk en figuurlijk in het water vallen.Zaterdag gepland om naar Steenwijk te gaan, mijn man had iets te doen bij de tennisvereniging, dus een leuk uitje met de trein. Op het station bleek mijn ov kaart niet meer geldig. Zo stom, weer naar huis. Henk was zo lief om 's avonds met mij toch nog naar Steenwijk te rijden. Het weer werd steeds slechter, 100 km rijden naar Steenwijk en daar was het wel een beetje een treurige bedoening, alles nat, wind, waterkoud, wel mensen in kostuums, maar weinig bezoekers, hoewel dat later wel meer werden. Zelf vond ik de weerspiegelingen wel mooi en de sfeer had ook wel wat, een uitdaging om in het donker en in de regen te fotograferen, maar ik was wel bang dat ik mijn camera zou beschadigen. Dus toch voorzichtig en niet veel gefotografeerd. Daarna weer 100 km terug, het weer nog erger, ik vond het gewoon eng. Vandaag, zondag mijn foto's bekeken, en deze gaf die regenachtige avond goed weer.Week 47: Portretsessie in de CatharinakapelStoere zoon van een clublid durfde voor mijn camera te gaan staan! Stoer en ook mooi, samen met Hans heb ik een geslaagde morgen gehad en mooie portretten mogen maken. Expo 2015Week 46: CatharinakapelDeze week druk ben ik druk geweest tijdens de expo van de AFV De Iris in de Catharinakapel. Donderdagavond de AUDIOVISUAL avond en zaterdag een blauwdrukmiddag.  De foto hierboven is een negatief/transparant van het logo van de Iris en de weerspiegeling hierin van de prachtige ramen van de kapel.
Expo 2015Week 45: Fantasia ForestWat een feestje! Heel gezellig, lekker eten en drinken en vele mooie mensen, fotografisch super leuk. Ook moeilijk, in het donker, lichte regen. Toch ben ik blij met de foto's en nog meer met  de goede herinnering aan een mooie dag/avond.
Fantasia Forest Week 44: OnrustOnrust in mijn hoofd deze week, het weer was onstuimig, veel wind, of het daardoor komt of omdat ik zaterdag een klein aandeel had in de opening van de Catharinakapel Expo 2015 weet ik niet, maar ik was onrustig. Een doosje roomsoesjes opgegeten, zorgen makend over mijn gewicht. 
Bezig met de foto's gemaakt van de twee modellen in herfst, maar ook daarin vind ik geen rust, hoewel dat meestal wel helpt.
Op zaterdag komt de T.V. sint aan in Meppel, ik ben daar geboren en getogen en mijn familie woont daar allemaal nog, dus ik maak me ook een zorgen hoe het daar zal gaan, Onrust!
En toen de aanslagen in Parijs, vele doden en gewonden, op t.v. beelden van gezinnetjes die naar een voetbalwedstrijd gingen en met angst in hun ogen naar huis terug keren.
Er is veel onrust in de wereld, dat maakt mij ook onrustig! Week 43: Cannenburg lichtshow bij kasteel Cannenburg, was leuk, wel regen en wind, maar niet koud, lastig om mooie foto's te maken, maar deze vind ik geslaagd. Geen foto van het kasteel, die waren maar saai, deze is meer spelen met licht en het effect vind ik mooi.Week 42: Boom De boom die  verplaatst is heeft het niet gered, hij ligt nu gereed om gezaagd te worden en er worden elementen van gemaakt bij/op/rond het nieuwe station.Boom bij het station
Week 41: Belofte"Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.

Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.

Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen.

Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.

Zo waarlijk helpe mij God almachtig
of
Dat beloof ik."


Mijn dochter heeft haar belofte gedaan en wij waren erbij. Wat een trotse ouders en broer en oma waren we, die erbij konden zijn en later op het feestje de fijne vrienden. De baan die ze heeft gekregen deze week in Leiden maakte het feest compleet!Week 40: PierDe beste camera is de camera die je bij je hebt. Een dagje weg en ik had niet mijn SLR mee, maar een pocketcameraatje. Ook wel leuk!
 

 
Week 39: Kasteel Asten
 
 
 
Kasteel Asten photoshoot, was zo leuk! Kasteel Asten
 
 

 
 
Week 38meel
 
 
 
We hadden heel veel plezier bij het maken van de meel foto's, maar hier lijkt het of ze zeer 
droevig is. Ik vroeg deze emotie van haar en het is goed gelukt.
De foto's van deze meelshoot staat in fotoalbum. Fotoalbum

 Week 37: Banner!Deze aankomende weken twee expo's. Eén samen met Emma en één in de Catarinakapel met afv De Iris.
Ik ben nu druk bezig om alle Emma foto's te verzamelen en in te lijsten. Het word vast heel leuk!
Met dank aan Emma en Tom den Hartog, Tom voor de Banner! Emma voor de mooie samenwerking!


Home