Foto van de week 6

 
 
Jaar zes van mijn fotodagboek, iedere week zet ik een foto die ik meestal die week heb gemaakt op deze pagina, het is gewoon een normaal leven dat ik heb, niets bijzonders en toch is er iedere week wel weer iets te fotograferen of te vertellen, of het nu de seizoenen, of een mooi landschap is of een portret dat ik maakte. Dit jaar heb ik niet een onderdeel in de fotografie dat ik extra aandacht wil geven, behalve dat ik voor mijn shoots extra aandacht wil maken zodat ze beter gaan worden. En nog meer plezier hebben ik mijn hobby.
 

 
Week 52: Liefste kleinzoon
 
Afbeelding invoegen
 
Een beetje verkouden, maar zooo schattig! Vorig jaar met kerst hoorden wij dat we opa en oma zouden worden, en nu zit hij al aan de kersttafel. Gezellig met ons en zo waardevol. Een gelukmomentje!

 

 
Week 51: Griepje
 
Afbeelding invoegen
 
Een hele gezellige gehad in het openlucht museum, maar daarna een soort van griepaanval, dus maar een foto uit mijn archief geplaatst en later de foto's van het museum. 

 

 
Week 50: Migraine
 
Afbeelding invoegen
 
Kerstmarkt op de rietmeen of naar een ander leuk evenement vandaag? Helaas niet..., al weer migraine en gisteren een fotoshoot afgezegd waar ik me zo op had verheugd. mijn echtgenoot weer aan de nasi van de chinees. Zo stom, ik hoopte na de overgang minder last te hebben van deze ziekte die mijn leven altijd al in de weg staat , maar niets is minder waar. Ik wil niet klagen, maar ik verstop mijn ziekte niet meer, een zwaard van Damocles hangt altijd boven mij en haalt mij uit de running. Ik ben zo dankbaar voor alle mooie dingen in mijn leven, maar die migraine kan de boel zo verpestten.
 

 
Week 49: Vincent Corjanus
 
Afbeelding invoegen
 
Het is allemaal heel onwerkelijk, maar het gaat nu toch echt gebeuren. Op 28 december verschijnt mijn allereerste cd! 'Laten we het thuis noemen' zal diezelfde dag gepresenteerd worden om 20 uur in Blue Music Kampen. Het is een nieuw spannend hoofdstuk en ik kan niet wachten om jullie de nieuwe liedjes te laten horen. Het lijkt mij geweldig om de 28ste samen met jullie in Kampen het jaar af te sluiten. Hopelijk zien we elkaar daar! De EP is vanaf die dag ook beschikbaar op Spotify, Itunes en Google Play. X! Vincent
Alvast een exemplaar reserveren? https://  vincentcorjanus.cloudcart.e  u/  laten-we-het-thuis-noemen-p  re-order-p27678/
 — 

 Ik ben trots op Vincent dat hij nu zijn eerste cd heeft gemaakt en ik vind het leuk dat hij een foto gemaakt door mij heeft gebruikt voor de hoes. Al enige jaren maken we samen foto's en die kan je zien in het Fotoalbum
 


 
Week 48: Boswandeling
 
Afbeelding invoegen
 
De bossen rondom Harderwijk zijn altijd zo prachtig, zeker als er enige stress is geweest is het fijn om even heerlijk te wandelen in de natuur en ik voel me altijd fijn na een wandeling. Wel neem ik graag de camera mee en probeer ik goede foto's te maken, dat is best nog lastig.
 

 
Week 47: Black Friday
 
Afbeelding invoegen
 
Ons kapitalistisch systeem hangt af van consumeren, dat is nodig anders valt het hele kaartenhuis in elkaar.
Met black friday is er weer meer gekocht en dus voor vele mensen een reden om iets te kopen. En aan de andere kant zijn we begaan met onze aarde en moeten we zuinig zijn met de grondstoffen. Een dilemma, maar ik vind het niet goed dat we alle Amerikaanse feestdagen overnemen, waarom hebben we dat nodig? 
 
 

 
Week 46: Piet en wiet
 
Afbeelding invoegen
 
Piet en wiet worden  gedoogd, beide kwamen op mijn pad deze week. Zoveel migraine gehad deze week dat ik op FB  had gedeeld, iemand adviseerde mij wiet. Dat heb ik nog nooit geprobeerd, omdat ik bang ben dat ik er heel snel aan verslaafd aan zal raken. Al interesseert het mij wel. Wie weet ga ik het toch een keertje proberen. Zaterdagmiddag kwam Piet en Sint aan in onze stad en ik ben even gaan kijken en ik heb genoten van de leuke sfeer en de vrolijke kinderen en de muziek. Ik heb vooral foto's gemaakt van de pieten.
 
 

 
Week 45: stilstaande waterval
 
Afbeelding invoegen
 
Deze foto maakte ik in Oostenrijk, voor de eerste keer een zogenaamde stilstaande waterval gefotografeerd, het zou nog beter kunnen, maar ik ben tevreden. 
 

 
Week 44: Schaamte
 
Afbeelding invoegen
 
Dichter Vincent Corjanus trad zondag op in Nijkerk. Ik mag hem al een paar jaar fotograferen. Een uur lang bracht hij zijn woorden tot leven. Ik bewonder zijn werk en vooral dat iemand op zijn leeftijd, hij is nu 23 jaar, met woorden kan en wil vertellen wat hem bezighoud. Kwetsbaar, eerlijk en ook krachtig bracht hij zijn gedichten tot zijn luisteraars.
Mijn woord waar ik moeite mee heb is schaamte, daar ben ik mee opgevoed. Altijd zorgen dat je niet je ouders en jezelf schaamte bezorgd. Schamen dat er afwas op het aanrecht staat, schaamte voor smerige kleding of stof. Schaamte voor niet netjes zijn. Schaamte voor de buren, onderwijzers, dokters en wie al niet proberen te ontwijken, dat heeft me verlamd, als meisje was er veel om je voor te schamen. Schaam je je niet waren de woorden van iemand naar mij toen ik een dagje naar Utrecht ging en mijn dochter bij haar vader achterliet. 
Ik durf nu meer mezelf te zijn en laat afwas op het aanrecht staan, een vlekje in mijn kleding, kan me niet schelen en mijn ramen zijn niet kraakhelder. Ik ga niet ergens heen waar ik liever niet wil zijn. Schaamte is een 
schuldgevoel. En lastig te negeren, ik doe mijn best.
 

 
Week 43: Gekkenhuis
 
Afbeelding invoegen
 
Een gekkenhuis was het deze week. Enkele ziekenhuizen zijn failliet verklaard door onze ziektekostenverzekeraars. Geld is een belangrijkere zaak dan mensenleed. Liegen dat alles goed word opgevangen door de omringende ziekenhuizen. En de patiënten in de steek te laten. Personeel dat in de zorg heel hard werkt en daarvoor niet altijd word beloond op straat gezet. Schande! Mijn dochter werkt(e) in het Slotervaartziekenhuis en hoopt haar opleiding klinische geriatrie te beginnen. Hoe het verder gaat, dat weten we niet, maar ik maak me zorgen. Wat doen we eraan? Wij, Nederlanders lijken alles te slikken, gaan we massaal de straat op? Nee, wie weet kunnen we met de aankomende verkiezingen ons ongenoegen laten blijken. De tweedeling word steeds groter, Mensen met geld hebben steeds meer toegang tot goede hulp en zonder geld moeten zichzelf maar zien te redden. Gek word ik ervan. 
De shoot die ik zaterdag mocht doen sluit naadloos aan op het bovenstaande. Een asylumshoot met fotograaf Elsabijn en modellen Elisa en Ad. Met medewerking van visagiste Carla, www.makeup4u.nl en de gastvrijheid van Het wapen van Willemstad, www.wapenvanwillemstad.nl , waar we gebruik mochten maken van een ruimte om de visagie te doen. En trouwens later heerlijk hebben gegeten.
Bedankt iedereen, de foto's komen , zodra ze gereed zijn op mijn site.
 

 
Week 42: Tweeling
 
Afbeelding invoegen
 
Op het verjaardagsfeestje kwam ik deze twee prachtige modellen tegen en mocht foto's maken. Mijn dochter is nu 30 jaar en de nieuwe generatie, kinderen van haar vriendinnen,  prachtige kleine mensjes, komen op mijn pad. Zo mooi en toch ook wel even wennen voor mij. Ik schuif een generatie op. Ik ga in gedachten dertig jaar terug toen ik een jonge moeder was van mijn lieve dochter en nu zo ben ik zo trots op haar.
 

 
Week 41: Héél warm...
 
Afbeelding invoegen
 
Een hele warme dag op 13 oktober 2018. Alle records gebroken. Ik heb op de heide gewandeld en daar was het dor en droog, Geen schaduw en veel te warm om te genieten van de natuur, zelfs de camera om mijn nek dragen was zwaar. Weinig foto's gemaakt en ik was blij weer terug te zijn bij de auto, terwijl ik anders altijd geniet van deze wandelingen. Het veel te warm voor deze tijd van het jaar en ik vind het niet prettig.
 

 
Week 40: Bonny
 
Afbeelding invoegen
 
Tijdens de vakantie heb ik vel kiekjes van Bonny mogen maken. Een dier fotograferen is leuk, maar lastig. Deze lieve hond moest wel even wennen aan mij, maar na een paar dagen was zij aan de camera en mij gewend.
 

 
Week 39: Pootje baden in de Weissensee
 
Afbeelding invoegen
 
Een beetje later dan normaal plaats ik deze foto, maar we zijn een weekje naar Oostenrijk geweest. Vele foto's heb ik gemaakt. We hadden prachtig weer en zijn heel hartelijk ontvangen door Ank en Rob. De foto's volgen later.
 
De Weißensee, ook wel geschreven als Weissensee, is een bergmeer in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Het meer heeft een oppervlakte van 6,5 km² en is 11,6 kilometer lang. Voor veel mensen is de Weißensee bekend vanwege de alternatieve Elfstedentocht die hier ’s winters geschaatst wordt. Uiteraard valt er in en rondom de Weißensee ook zomers genoeg te beleven. Watersporten, wandelen of heerlijk zwemmen, het is allemaal mogelijk.
 

 Week 38: Vogelhuisje
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week een vogelhuisje gemaakt.
 

 

Week 37De schreeuw
 
Afbeelding invoegen
 

"Op een avond wandelde ik langs een weg – aan de ene kant lag de stad, onder me lag het fjord. Ik voelde me moe en ziek – ik bleef staan uitkijken over het fjord. De zon ging onder – de wolken waren rood getint als met bloed.
Het kwam me voor alsof de hele natuur aan het schreeuwen was – het was net of ik een schreeuw kon horen. Ik schilderde dat doek, schilderde de wolken als echt bloed. De kleuren schreeuwden. Het resultaat was ‘De schreeuw’ in ‘De Levensfries’.”

(bron: R. Stang, Edvard Munch, leven en werk, Amsterdam, 1979, p. 90). De schreeuw van de Noorse kunstschilder Edvard Munch behoort tot de iconen van de westerse kunstgeschiedenis van de moderne kunst. 
 
Een schilderij dat mij altijd inspireerde is De Schreeuw, Daarom maakte ik deze eigen versie. Soms wil je uit frustratie graag even heel hard schreeuwen. Dat helpt wel, maar waar kan je dat doen? Sommige mensen schreeuwen op Facebook of andere media, maar dat is gevaarlijk, want dat is blijvend, dan is de frustratie niet weg. Woorden zijn krachtig, maar beelden zijn dat ook. Laten we met beide voorzichtig zijn, ik probeer het, maar ik maak ook vergissingen. Soms ben ik zo boos dat ik wil schreeuwen op het internet en dan moet ik het puntje van mijn tong afbijten om het niet te doen. En dan kan ik mijn fotografie gebruiken om me te uiten, zonder anderen in mijn frustratie te raken. Expressionisme
 

 
Week 36: Ritme
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Tijdens een workshop werd ik gewezen op ritme in foto's. Dat is erg moeilijk om te krijgen, vooral met mensen. Ik was daarom blij met deze foto waarbij de personen eenzelfde kant opkijken.
Een gezellige middag tijdens de botterdagen in Elburg leverden een mooie serie op. Ze staan in het Fotoalbum
 

 
Week 35: Zandhagedis
 
Afbeelding invoegen
 
In Nederland is de zandhagedis sterk gebonden aan duin- en heidegebieden. In het binnenland en in de kalkarme duinen wordt hij vooral aangetroffen in droge struikheideterreinen. In de kalkrijke duinen komen de meeste zandhagedissen voor in het open struweelduin. Zandhagedissen eten vrijwel uitsluitend geleedpotige dieren.
Ik kwam deze hagedis tegen op de heide bij Uddel/Garderen. Toevallig had ik een macro lens op de body geplaatst, omdat ik bijen wilde fotograferen, ineens zag ik deze hagedis en kon dit plaatje schieten. Daar was ik blij mee, omdat ik niet vaak in de natuur de gelegenheid krijg om iets speciaals te fotograferen, dat komt omdat je daar geduld voor moet hebben en dat is lastig voor mij. Dit was een cadeautje, klik op de foto voor een vergrote versie.  
 

Week 34: Opa en oma
 
Afbeelding invoegen
 
Onze kleinzoon is het mooiste kleinkindje van Nederland. Je blijft ernaar kijken hoe zo'n kleintje beweegt en kracht uitstraalt. We zijn heel blij met hem en verwonderen ons erover wat het met ons doet. Ik voel de verbinding op een hele mooie manier die niet is uit te leggen. Trots en gelukkig met het jonge gezinnetje en ik wens ze veel slaap toe.
 

 
 Week 33: Kleinzoon
 
Afbeelding invoegen
 
Onze kleinzoon is vorige week zaterdag geboren, wat zijn we trots en blij met hem. Ik ben nu oma geworden. En daar ben ik heel gelukkig mee. Een prachtig kindje en moeder is helemaal gezond.  
 

Week 32: Babyshoot
 
Afbeelding invoegen
 
Vorige week een shoot gedaan met prachtige 4 maanden jonge baby. Zelf ben ik 11 augustus voor de eerste keer oma geworden van een prachtig jongetje. Zo fantastisch. Fotoalbum  

 
Week 31: Bij
 
Afbeelding invoegen
 
Macro vind ik leuk, maar ook moeilijk om te doen, geduld heb ik niet zoveel en voor macro heb je dat wel nodig, daarom een echte uitdaging voor mij.  Deze vond ik de mooiste die ik deze week in deze extra warme dagen maakte. De hitte records volgen elkaar op. De heide verdord en de heidehoningbijen hebben het zwaar.
Zomer 2018  


 
Week 30: Pop-UP
 
Afbeelding invoegen
 
Een foto deze week van de ondergaande zon, wat een warmte!!! Een grote foto, pop-up zie je wanneer je klikt op de foto.
 

 
Week 29Gezellige avond 
 
Afbeelding invoegen 
 
Een leuke avond met prachtig licht en een mooi model. Portretten
 
 

 
Week 28Stilleven  
 
Afbeelding invoegen

Volgens Wikipedia is dit de definitie: Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven kan een schilder zich concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toonwaarde, het vloeiende onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij. En feitelijk geldt hetzelfde voor een fotograaf. Ik vind het heel moeilijk om een stilleven te maken, geduld en precies werken zijn niet mijn sterkste kanten, maar ik kan heel erg genieten van een stilleven en vooral het gebruik van licht en compositie vind ik prachtig, maar hoe kan ik hetzelf maken? Oefening baart kunst en daarom zo nu en dan een stilleven uit proberen. Tin heeft een geweldige kleur en mooie glans, De vele grijstinten vind ik geweldig. Tin is oubollig, maar ik vind het mooi, en daarom verzamel ik tinnen voorwerpen, ze zijn nu niet meer zo duur en te vinden in kringloopwinkels en rommelmarkten. Verzameling TIN
 
 

 
Week 27:   Hierdense boerenmarkt
 
Afbeelding invoegen

Fotoalbum De Hierdense boerenmarkt van afgelopen zaterdag was erg gezellig.
 
 

 
Week 26: Verbouwing oude gemeentehuis
 

 
De verbouwing van het oude gemeentehuis is aan de gang en vandaag mocht je kijken. Tjonge, wat een verbouwing, de prachtige raadzaal is helemaal ontmanteld en de rest van het gebouw ook. Het lederbehang is weg en word gerestaureerd en er werd verteld dat de groene kleur van de panelen donkerder gaat worden. Ik snap het niet helemaal, want een paar jaar terug is mij verteld dat de groene kleur die er nu op zit de oorspronkelijke kleur was en na veel onderzoek deze kleuren moesten zijn. Nu komen ze met een veel donkere kleur en weer verteld de meneer mij dat na veel onderzoek dit de oorspronkelijke kleur was. Ik in discussie en in verwarring, welke kleur zal nu de juiste zijn. kan het liggen over welke tijd je terug kijkt? Meneer, Jeroen de Jong, wethouder, niet blij met mijn vraag, maar ja, ik neem niet altijd iets voor waar aan als iemand mij iets verteld, ik stel dan vragen. 
Het gemeentehuis is een zeer oud en interessant gebouw en op het net is veel over het ontstaan van het gebouw te lezen. Ik vind dat soort info altijd zeer leerzaam, al kan ik niet alles onthouden. De foto's die ik maakte staan in het fotoalbum. Tijdens open Monumentendag een paar jaar terug maakte ik daar foto's en staan in het album eronder. Fotoalbum
 

 
Week 25: Postkantoor
 

 

De sloop van het oude postkantoor is aan de gang. Het gebouw moet plaats maken voor nieuwe appartementen en het was ook nodig. Het mooiste aan het oude postkantoor vond ik de glazen wand. Die staat hier nog net overeind.
 

 
Week 24: Oud werk
 

 

Deze week veel ziek geweest en geen enkele foto gemaakt. Wel op een rommelmarkt in Putten een leuke bontjas gekocht voor een shoot. Daarom plaats ik hier een foto van een paar jaar terug. De roofvogelshoot was erg gezellig en leuk in de bossen bij Nunspeet.
 

 

Week 23: Bokkingrace
 

 
De Aaltjesdagen zijn gestart met de bokkingrace. Vele botters racen naar Zeewolde en terug en het is een prachtig gezicht om de mooie boten en stoere mannen bezig te zien die in de vernieuwde haven aankomen. Volgens mij heeft Urk weer gewonnen.
 
 

 
Week 22: Ja
 

 
Wat een prachtige dag was het maandag. Mijn zoon en schoondochter zijn getrouwd. Het was een mooie dag waar ik met veel plezier aan terug denk.
 
 

 
Week 21: Babyshower
 
Afbeelding invoegen
 

De moeder van Leslie. Zo werd ik lange tijd genoemd, door de vriendjes van Leslie.  Op deze babyshower, waar de meeste mensen mij niet kennen wil ik me graag even voorstellen.

De moeder van Leslie, dat is een fijne titel en nu krijg ik er twee  titels bij. Schoonmoeder en oma. Ook twee fijne titels en L. geeft ze mij. Ik ben daar zo blij mee.

Als schoonmoeder kan het ook wel eens lastig zijn, doe ik het wel goed of juist niet? Ik kan alleen mijn best doen.

Oma,……. Ja dat wil ik graag zijn en ik vroeg L. een poosje terug al eens of ze kinderen wilde en ze antwoordde gelukkig Ja, ik was daar heel blij mee, maar ze zei direct daarna, dat duurt nog minstens 5 jaar.

Tjeetje, moet ik nog heel lang wachten. Maar afgelopen kerst werd ik verast met het blijde nieuws en omdat het nog pril was mocht ik het tegen niemand zeggen. Ik wilde het natuurlijk de hele wereld laten weten, maar ik heb het niemand verteld, op één goede vriendin na dan. Ik ben niet perfect.

L. kiest voor de naam Knoop, net zoals ik die kreeg. En mijn kinderen kregen die naam en nu krijgt dit kindje ook die achternaam, dat is heel mooi, vooral Henk is daar trots op.

Dat is een goede brug naar erfelijke belasting. De Knopen houden van drinken, en kunnen er goed tegen, maar wees voorzichtig, Mijn familie is erfelijk belast met migraine en daarom kan ik me soms terugtrekken in een rustig hoekje, omdat er teveel prikkels zijn, maar ik geniet dan wel en aanschouw de mensen om mij heen.

Leslie was een lief jongetje en samen met hem heb ik dagen, weken, jaren……op tennisbanen gezeten. Tot zijn pubertijd waren we close en daarna ontworstelde hij zich en werd hij de man die hij nu is en waar ik zo trots op ben.

Onderschat nooit je tegenspeler was mijn motto voor Leslie wanneer hij weer een wedstrijd had. En goed drinken, WATER bedoelde ik natuurlijk! Leslie werd zelf ook vaak onderschat door misschien zijn houding, maar dan had hij de halve partij al gewonnen, want je moet hem nooit onderschatten, hij kan meer dan wie dan ook. Knopen zijn doorzetters en geven niet op.

Mijn kind word nu… Vader van …..kindje Knoop. Ik denk dat hij de beste vader kan zijn die een kindje kan krijgen.

De oma van … jongetje Knoop, wat een geuzentitel, dit jongetje krijgt er maar liefst drie en ik denk dat het door zijn oma’s verwend gaat worden. Geld en goederen heb ik niet veel, maar liefde en aandacht kan ik geven en hoewel het er nog niet is voel ik me al wel oma.


 

 
Week 20: 't Zwin
 
Afbeelding invoegen
 
Wandelen in de avond op het wad van 't Zwin. Een geul tussen België en Nederland. Een prachtig natuurgebied om te wandelen, samen op blote voeten, en ik natuurlijk met de camera in mijn hand, zoveel te zien op het strand. Onze dochter bezocht ons een dagje en we hebben heerlijk op het strand gelegen en later gegeten bij Come 2 Sea. het restaurant van Peter.  Nu zijn we alweer een paar dagen thuis en gisteren heb ik de rommelmarkt van Hierden bezocht en weer allerlei 'rommel' gekocht, voornamelijk om te gebruiken voor de fotografie. Nu ga ik me deze week voorbereiden op de aankomende trouwerij van mijn zoon en schoondochter, nog 8 daagjes. Trots op mijn kinderen en mijn man. We waren een burgerlijk gezin, dat kreeg ik vaak te horen en commentaar op onze levensstijl, maar soms is burgerlijk goed genoeg!

 

 
Week 19: Moederdag en trouwdag
 
Afbeelding invoegen
 
Deze afgelopen week was ik samen met Henk in Cadzand Bad. Onze 31 ste huwelijkdag vieren en genieten en bijkomen op het strand, onze dochter kwam een dagje op bezoek en iedere avond hebben we heerlijk gegeten bij Come2sea.  Daarom de foto van de week iets later geplaatst. Vele foto's gemaakt en later hier te zien. 
 

 
Week 18: Vrede?
 
Afbeelding invoegen
 
Vrede? Wat een mooi plaatje. kinderen in een tulpenveld, lachend, het vredesteken makend. Het meisje vooraan heeft er nog een beetje moeite mee om met haar vingertjes het teken goed te maken, maar het lukt toch wel. Deze kinderen ken ik niet, hun ouders maakten foto's van hun kinderen en zover ik kon inschatten was het een vluchteling gezin. Trotse ouders en mooie kinderen genieten van het moment en mooie foto's makend voor, ja voor wie, voor familie in een land waar het niet veilig is, waar geen vrede is. Zoveel mensen op de vlucht, de herdenkingen en feesten deze week waren met het prachtige zonnige weer fijn om te beleven. Nooit meer......, maar dat zal in deze wereld niet gebeuren. De menselijke inborst laat dat niet toe, denk ik. Ik ben me bewust van de vrede in ons land en ik hoop dat het nog lang mag duren. 
 
 

 
Week 17: Amalia, 
 

Citaat van facebook." Ik scroll over mijn tijdlijn en zie de foto's van prinses Amalia langs komen. Een 14 jarig meisje. Een puber, een meisje die langzaam een vrouw word. Een meisje in de schijnwerpers. Een meisje zonder veel privacy. Zomaar een jong meisje.... Een prachtig jong meisje!

Een jong meisje die word uitgemaakt voor dik, lelijk, vet en nog meer respectloze termen die ik hier weiger te herhalen. Ik merk dat het me raakt."" 


 
Afbeelding invoegen foto gemaakt door Elsabijn.
 
Zelf ben ik ook nooit slank geweest en het deed me zeer wanneer ik daar opmerkingen over hoorde. Ik sportte heel veel, maar echt slank werd ik nooit. Mensen die slank zijn omdat hun genen dat vanzelf geeft snappen er niets van. Sommige mensen gaan hun hele leven op dieet. Daar heb ik respect voor, ik kan dat niet. Mijn tante kon het ene jaar 65 kilo wegen en het jaar erna 120. Is volgens mij ook niet gezond. Roken, een pakje per dag, dat doen die slanke mensen soms ook. Op mijn 14 de had ik ook ditzelfde figuur als Amalia en ik kan me een klein beetje indenken wat een meisje van 14 door moet maken, maar bij haar meerdere keren erger omdat iedereen er wel een mening over heeft. Ze is wie ze is en misschien wel een beter mens dan als die mensen die anoniem iets vinden van het uiterlijk van een kind van 14. Het zegt vooral iets over die anonieme mensen die hun frustraties gemakkelijk op een ander uitstrooien. Haar tijd gaat komen en ik denk dat ze vele mensen nog versteld zal laten staan. Alle kinderen met een uiterlijk die misschien net buiten het wenselijke vallen hebben het moeilijk, maar maakt ze ook sterker. Mensen die net iets anders zijn dan de gemiddelde mens zijn veel interessanter. Ik negeer vaak opmerkingen over overgewicht, die meestal door slanke mensen word gegeven, maar dat doet wel zeer van binnen, wie zijn zij dat ze me raken! De dikste dochter, zo stelde mijn moeder mij eens voor, dat doet pijn!
 

 
Week 16: Zonovergoten dagen

 
Afbeelding invoegen
 
Prachtige week en genietend van het weer had ik twee afspraken met modellen voor een schoot. Donderdag en vrijdag. Heerlijk en gezellig in de buitenlucht op de heide en de zandverstuiving samen met de modellen onze ideeën uitwerken en sommige lukten en sommige niet, maar wel weer mooie foto's en dus ben ik nu druk met selecteren en bewerken. Bedankt voor jullie gezellige medewerking, soms vroeg ik lastige poses op torens en in het zand, boomstronken en weet ik niet wat. 
Mijn schoondochter vierde haar verjaardag en ze krijgt al een mooie buikje. De drie aanstaande oma's zijn supertrots!
 

 
 
Week 15: Lente

 
Afbeelding invoegen
 
De tulpen staan weer op de velden en ik ben dol op de deze bloem. De bloem veranderd prachtig in de vaas en de bloembol leeft door.

 

 
Week 14: 84 jaar

 
Afbeelding invoegen
 
Gefeliciteerd!

 

 
Week 13: Paasweekend
 
Afbeelding invoegen
 

 

 
Week 12: buiten/binnen

 
Afbeelding invoegen
 
Deze foto's van deze prachtige jonge vrouw maakte ik een paar weken terug. We wilden een buitenshoot doen, maar de wind was toen zo koud dat het toch een binnen shoot is geworden. Op zolder heb ik een soort van studio gemaakt, waar fotolampen enz. staan. Werkt goed, alleen de hoogte is soms een probleem waar ik omheen moet werken. Leuke middag met model en haar vriendin, die het haar van het model prachtig heeft opgestoken. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen en veel plezier aan mijn hobby te beleven.  Fotoalbum portretten
 

 
Week 11: De blauwe kamer

 
Afbeelding invoegen
 
Een hele gezellige dag beleeft met Elisa en Ad. Bij een oude steenfabriek een shoot gedaan, met Ad als mede fotograaf en Elisa model. Prachtig licht en we hadden geluk met het weer, want het zonnetje scheen diffuuus door de wolken en er was weinig wind. Een prachtig gebied en met veel plezier deze dag veel foto's gemaakt en de rest van de week selectie en bewerkingen toegepast. 
 
Fotoalbum Lady Elisa V

 

 
Week 10: Precious

 
Afbeelding invoegen
 
Fotoalbum Precious
 

 
Week 9: Koud hé!

 
Afbeelding invoegen
 
Deze week was het wel heel koud, maar toch ging jong en oud op pad om te genieten van het ijs,
 

 
Week 8: Mooi licht

 
Afbeelding invoegen
 
De zwanen grazen in het winterzonnetje. De familie, twee volwassen en drie jonkies, grazen iedere dag op de strook gras langs de strandjes. Iedereen laat ze met rust en ze zijn niet erg bang. Toch voorzichtig en de witte zwaan bleef altijd tussen mij en de jonkies en hield me goed in de gaten. Dus een paar foto's gemaakt in het prachtige licht en ze toen maar weer met rust gelaten. Zo mooi dat we dit hebben in Harderwijk, vijf minuten fietsen vanaf mijn huis. De zwanen zijn voor meerdere fotografen een onderwerp. Wel lastig om de witte veren niet over te belichten, en met mijn nieuwe body even oefenen. Vooral met de iso stand hier bezig geweest, zodat de veren van de witte zwaan nog mooi te zien zijn. En zo snel mogelijk om ze niet te lang te storen. Een mooie training, en in het heerlijke winterweer genieten.
 

 
Week 7: Natuurtuin

 
Afbeelding invoegen
 
Ook in de winter word er hard gewerkt in de natuurtuin. De tuin ligt er netjes bij en de sneeuwklokjes staan onder de bomen prachtig in de bloei. Altijd een mooie lokatie om heen te gaan om te fotograferen. 

 

 
Week 6: Opa en oma
 
Afbeelding invoegen
 
Wat zijn we blij met het nieuws dat onze zoon vader gaat worden. Dan worden Henk en ik opa en oma. Sinds een paar weken wisten we het al en nu mag ik het vertellen, in augustus word het kindje verwacht.
Ook een andere body gekocht, al mijn potjes leeggeroofd, helemaal blut, maar superblij met de camera, zodat ik weer kan fotograferen. 
Eén blauwdruk verkocht en ik vind het een eer dat mijn werk word gewardeerd. En deze week weer met  nieuwe mensen gesproken, dat is wat mijn hobby mij brengt. Een goede week was het zeker!
 
 

 
 
Week 5: Waardevol
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een weekje, ineens overvallen door een donkere bui, om daar van op te knappen ben ik gaan fotograferen, dat helpt altijd. Nu is tijdens mijn fotograferen de camera ermee gestopt. Dat zat eraan te komen, ik heb er al heel veel mee gefotografeerd. Dit is voor mij een kleine ramp. Geld voor een andere body heb ik niet en ik kan op dit moment er niets aan doen. Ik moet relativeren en er zijn veel andere rampen die een mens kan overkomen en ik zal me morgen wel weer beter voelen, maar nu ben ik mijn uitlaatklep kwijt. 

 

 
Week 4: Egas en Rauch
 
Deze week ben ik naar twee musea geweest. Het Stadsmuseum in Harderwijk waar een tentoonstelling is van Jan Egas, Humor en verwondering. En naar Zwolle, waar een tentoonstelling is van Neo Rauch, Dormos. Beide kleurijk werk en werken waarvan je moet nadenken. Neo Rauch zijn werk moest ik even aan wennen, netzoals wanneer je in een nieuw boek begint en even moet wennen aan de schrijfstijl en personages. Maar zit je erin dan word het interessant. Het surrealisme van Jan Egas verwonderde mij zeer en is zo precies en gedetailleerd geschilderd, dat kan ik bewonderen en ik vind het knap dat iemand zo kan werken. Het werk van Rauch vond ik, nadat ik het had toegelaten, heel veel gevoel hebben en kleurreik, heel verhalend. Ieder werk verteld een verhaal die mij een wereld liet zien die soms herkenbaar en ongemakkelijk binnen kwam. 
 
Afbeelding invoegen
 

 
Week 3: Storm
 
Afbeelding invoegen
 
De storm deze week, donderdag, was heftig, direct na de storm ben ik een rondje gaan maken en zag dez zeilboot met de zeilen er nog op in het riet liggen. Waarschijnlijk lag hij ergens voor anker, maar is losgeschoten. Niet slim om de zeilen er niet af te halen in de winter, want ze kunnen duur zijn. Het licht scheen prachtig over het riet en die donkere luchten geven een mooie sfeer. Fris was het wel, maar extreem weer geeft de fotograaf wel mooie plaatjes.
 

 
Week 2: Onzichtbaar (2)
 
Afbeelding invoegen
 
Bij het station meerdere foto's gemaakt in het thema onzichtbaar. 


 
Week 1: Nieuwjaarsduik 2018
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een gezellige sfeer tijdens de nieuwjaarsduik, niet zo koud als vorig jaar en daarom voor mij als fotograaf aangenaam. Deze duiker was er om mede de activiteit te regelen. We beginnen weer een nieuwjaar en ik hoop dat dit jaar een prachtig jaar gaat worden. Fotoalbum
 

 
Week 51: Anna Paulowna
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een dag was dit, zo leuk, en hard werken. Als personage Anna Paulowna, die op paleis Soestdijk woonde, hebben model ik haar proberen neer te zetten. Dit is het speelhuisje van prinses Wilhelmina, en een prachtig decor voor de shoot. We hebben die dag vier verschillende outfits gedaan en wat waren we content toen we alle verschillende looks gedaan hadden. Met veel plezier een heerlijke pauze genomen met koffie en appeltaart in de Orangerie in de tuin van Paleis Soestdijk. De foto's zijn ook mooi geworden en staan in het Fotoalbum . 


 
 
Week 50: Onzichtbaar
 
Afbeelding invoegen
 
 
Met het thema ONZICHTBAAR ben ik samen met het model aan de slag gegaan. Het was erg leuk om te doen en zeer geslaagd, alle foto's zijn nog niet gereed, maar vandaag alvast eentje op de foto van de week. 
 

 
 Week 49: Sneeuw
 
Afbeelding invoegen 
Eindelijk weer een pak sneeuw, deze week twintig centimeter sneeuw en ik ben direct naar Staverden gegaan om wat sfeerfoto's te maken
 
 

 
 Week 48: Vallen en opstaan
 
Afbeelding invoegen 

De  zwart/wit uitdaging op facebook was leuk om te doen, foto's zonder mensen en tekst plaatsen, deze vond ik de beste. 
 

 
Week 47: Noord- en Katwijk

Afbeelding invoegen
 
Lekker een dagje uitwaaien.
 

 
Week 46: Haven Harderwijk

Afbeelding invoegen
 
Zaterdag heb ik weer eens een rondje langs het waterfront gedaan, het veranderd dagelijks en het is nu zichtbaar hoe het gaat worden, maar nu is het wel een rommeltje. Aankomende zomer zal het wel bijna gereed zijn. Het lijkt mooi te worden, ben benieuwd! De vissers van De Snoek waren heerlijk aan het vissen in de haven.
 

 
Week 45: Inspiratie?

Afbeelding invoegen
 
Prachtig herfstzonnetje door de bol, weinig inspiratie deze week, dan maar lekker de bossen in en de camera mee!
 

 
 
Week 44: Bokeh

Afbeelding invoegen
 
Bokeh kan heel mooi zijn in foto's, je kan het ook later toevoegen aan een foto. Deze week heb ik in een tuturial geleerd hoe dit toe te passen in photoshop.
 

 
Week 43: Ongevallen

Afbeelding invoegen
 
Deze week een ongelukkige week voor mijn moeder, zij is gevallen en haar arm is gebroken op een nare plaats. En mijn buurvrouw is aangereden op een rotonde en bont en blauw, kapotte kleding en bril ect. Het is wat! Deze week de foto's die ik vorige week van Vincent maakte geselecteerd en bewerkt. In het Fotoalbum staat het resultaat.
Hierboven een foto van het waterfront, deze plek bestaat niet meer, er word een woonwijk gebouwd, maar in de fase van het ruimen was ik er vaak te vinden.
 

 

 Week 42: Dichter, woordkunstenaar en sing-songwriter
 
Afbeelding invoegen
 
In het altijd prachtige Kampen heb ik zaterdag weer een shoot samen met Vincent Corjanus gedaan. Altijd gezellig en leuk, al enkele jaren kennen we elkaar en dat werkt fijn. Ik hoef niet veel aanwijzingen geven, want hij weet wat ik ongeveer wil. Net een paar uurtjes droog weer, en heerlijk door de stad mooie locaties zoekend was onstspannend fotograferen. Nu alle foto's selecteren en bewerken.
 
 

 
vincentcorjanus.nl 


 
Week 41: Popronde
 
Afbeelding invoegen
 
 
Batobe, een van de artiesten die optrad tijdens de popronde, vorige week zondag was het heel gezellig en druk in de stad, ik had veel plezier om de artiesten te beluisteren en te fotograferen. Fotoalbum
 

 
Week 40: Vertrouwen
 
Afbeelding invoegen
 
 
Vertrouwen en gebarsten vertrouwen. Soms komt hulp uit onverwachte hoek. Mensen kunnen je belazeren, maar anderen kunnen voor je klaar staan. Fijn dat die er bestaan.
  

 
Week 39: Reflexie
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een weekje. Vorige week een paar dagen lekker in Duitsland even uitwaaien en bijkomen van een drukke zomer. Tot zaterdag ging alles goed, We waren wat rondjes aan het rijden ergens in de weilanden, en toen ging de koppeling van de auto kapot, midden in een prachtig gebied, maar ja! Waar zitten we precies? Bellen met hulptroepen en gelukkig werden we gevonden en opgehaald door een takelwagen van een garage. Beestenweer, maar met een leenauto konden we terug naar ons hotel en de volgende dag terug naar Harderwijk. Vrijdag weer het hele stuk terug rijden om de leenauto weeer te ruilen voor ons Fiatje, weer heel slecht weer en druk op de weg. Vij uur heen en vijf uur terug, Knap van Henk dat hij dat kon. Blut en kapot, maar weer veilig thuis. We zijn toe aan......., nee toch maar niet. 
 


Week 38: Oostvaardersplassen
 
Afbeelding invoegen
 
Tijdens het wandelen in de Oostvaardersplassen stonden we oog in oog met vier edelherten, zo dichtbij heb ik ze nog nooit eerder gezien in het wild en ik kon ook een paar foto's schieten, ik heb geen grote zoomlens, 28/75 dus dan weet je hoe dichtbij ik stond om deze foto te kunnen maken, wat een cadeautje! Deze week zijn we naar Duitsland geweest, daarover en de foto's komen later.
 
Home