foto van de week 7

Foto van de week jaargang 7
 

 
Week 20: Dol Fijn
 
Afbeelding invoegen
 
Het is best wel weer leuk om een abonnement op het Dofinarium te hebben, even wandelen langs de lagune, en de sfeer in het park is altijd gezellig.
 
 

 
Week 19: Mening
 
Afbeelding invoegen
 
Zaterdag ben ik naar het Dolfinarium geweest en bij de uitgang stonden vele mensen te protesteren tegen het Dolfinarium. Ik respecteer hun mening en ben het gedeeltelijk met ze eens. Toch denk ik niet dat het Dolfinarium nu nog het probleem is, maar het vangen van de dolfijnen en orka's in grote hoeveelheden. De meeste dolfijnen in dit dolfinarium zijn hier geboren en kunnen zich niet meer redden in de vrije natuur. Ook voor vele kinderen is dit de enige manier om dit soort dieren echt te kunnen zien. Net zoals olifanten of leeuwen in een dierentuin. Al zie ik de andere kant van de medaille ook en snap en respecteer ik deze mensen ook, want een kritische blik is vaak hard nodig. 
 
 

 
Week 18: 5 mei
 
Afbeelding invoegen
 
Er bestaan allerlei prachtige woorden en spreuken voor de vrijheid. Ik ga ze niet citeren. Mijn vrijheid is mijn grootste goed. Op deze site kan en mag ik alles zeggen en tonen wat ik wil, wat een rijkdom en vrijheid. Ik besef dat ten zeerste. Mijn kinderen leven in dezelfde vrijheid en kunnen hun beroep, partner, huis, kiezen in vrijheid, natuurlijk binnen beperkingen van financiële en wettelijke grenzen. Wat een groot goed!
 
 

 
Week 17: Koningsdag 2019
 
Afbeelding invoegen
 
Drukte in Amersfoort, ik heb geen koning en familie gezien, maar wel veel gezellige mensen en de sfeer was goed. Het weer werkte gelukkig ook mee. Toch ben ik weer op tijd vertrokken, te druk voor mij!
 

 
Week 16: Abonnement
 
Afbeelding invoegen
 
Dit jaar heb ik een abonnement van het Dolfinarium gekocht, deze week ben ik er al een paar keer geweest en omdat het zulk mooi was, was het genieten in het park. Vorige week was het nog erg koud en deze week is het zomers. Ik hoop dit jaar vele leuke foto's te kunnen maken.
 

 
Week 15: Amsterdams uitje
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een drukte op een gewone zaterdag in Amsterdam, wel heel gezellig en ondanks het koude weer erg leuk. Veel straatfoto's heb ik gemaakt. Wel weer even wennen, omdat ik het al een poosje niet meer had gedaan. Het ging goed, in Amsterdam is het niet vreemd om met een camera rond te lopen. Ook ben ik naar het Rijksmuseum geweest, altijd mooi. Wel heel druk, maar prachtig!  Natuurlijk een pizza gegeten in ons vaste pizza restaurant. Een hele leuke dag en met de metro terug naar de garage en binnen een uurtje weer thuis.
 

 
Week 14: 85
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week was ik een paar dagen bij moeders die 85 is geworden. Het is wel wat om die leeftijd te krijgen, mensen om je heen vallen weg en je vriendengroep word ook steeds ouder. Mijn moeder word vergeetachtig en alles gaat wat moeilijker. Hoe het verder zal gaan weet ik niet, we zullen het meemaken. Haar verjaardag was gezellig!
 

 
Week 13: Ribes
 
Afbeelding invoegen
 
Warm weer deze week, alles in de tuin komt in de bloei. Dit bloempje is van een grote Ribes struik.
 
 

 
Week 12: Touwtjes in eigen handen
 
Afbeelding invoegen
 
Altijd leuk om samen een idee uit te werken, krachtige foto's van een sterke vrouw die haar eigen leven in handen heeft.
 

 
Week 11: Rollen en tollen
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn kleinzoon ligt niet stil, maar gaat rollend en tollend door de kamer, zo gaaf. Wel lastig om een foto te maken, maar deze vind ik zo schattig, wat lijkt hij op zijn vader!
 
 

 
Week 10: Halve Marathon 2019
 
Afbeelding invoegen
 


 
Week 9: Jan Klaassen en koning verzekeraar
 
Afbeelding invoegen
 
"Jan", roept Katrijn, "wanneer krijg ik nu eindelijk die nieuwe medicijnen voor mijn migraineaanvallen?" "De dokter zegt dat ik ze mag, maar ik wacht al een jaar". "Ja", zegt koning Verzekeraar, "dat is duur, dus ik stel het zolang mogelijk uit". "Het is mij nu al bijna gelukt om het één jaar uit te stellen". Katrijn, "maar mijn migraine heb ik al mijn hele leven, Nu er een medicijn is dat zou kunnen werken voor mij, mag ik het niet van koning Verzekeraar, wie is de dokter? Dokter?"  De dokter is stil, hij kan er ook niets aan doen en van migraine ga je niet dood, wat kan hij doen! Jan Klaassen wil zijn vrouw graag helpen maar koning Verzekeraar heeft de  macht.

 

 
Week 8: Valkenburg
 
Afbeelding invoegen
 
Dit weekend heerlijk op stap geweest naar Valkenburg. Deze foto maakte ik in de fluweelgrot, mergelgrot. Ik ben dol op grotten, hoewel de mergelgrotten eigenlijk groeven zijn, Het prachtige weer en het fijne parkhotel maakte voor Henk en mij een geslaagd weekendje weg.

 

 
Week 7: Lenteweer
 
Afbeelding invoegen
 
Het is prachtig weer, toen mijn zoon werd geboren was er een sneeuwstorm. Het is wel lekker, maar toch niet normaal.
 

 
Week 6: Lammetjes
 
Afbeelding invoegen
 
In de schaapskooi worden nu heel veel lammetjes geboren. Mooi nieuw leven.
 

 
Week 5: Verborgen armoede
 
Afbeelding invoegen
 
Opgroeien in een gezin dat leeft van een bijstand is moeilijk, mijn ouders hadden het zwaar, maar het heeft ook veel met mij gedaan, Ik was tien jaar toen we in die situatie terecht kwamen en als tiener opgroeien met veel spanning, geldzorgen, en constante gevoel van er alleen voor staan heeft mij getekend. Mijn moeder kon haar verhaal bij weinig mensen kwijt, want vuile was hang je niet buiten, dus met mij kon ze goed praten, achteraf veel te veel grote mensen problemen op mijn bordje. Als middelste in het gezin hoefde ik niet de lans te breken, dat deed mijn oudere zus, dat ging voor haar gepaard met veel gedoe en uiteindelijk was ze al vroeg het huis uit. Mijn "kleine" zusje was misschien te jong om dingen mee te krijgen, in ieder geval bewust en als middelste begreep ik al veel hoe en wat en begreep ik veel ook niet. Constante druk. Hulp van anderen was niet te verwachten, als kind ben je onschuldig van welke situatie dan ook, maar je krijgt wel de klappen, niet letterlijk, wel mentaal. 
Dan leer je al snel dat er weinig hulp te verwachten is van anderen. 
 

 
Week 4: Vriezen en dooien
 
Afbeelding invoegen
 
Een beetje sneeuw en een beetje vorst en daarna alles weer weg. Ik heb genoten van het winterse weer. 

 
Week 3: Winter
 
Afbeelding invoegen
 
Eindelijk een beetje winter, heerlijk.


 
Week 2: Bloem
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week plaats ik een foto die ik maakte in Oostenrijk, met Henk kijken we terug op een mooie vakantie die we daar hadden in oktober. Nu ligt daar heel veel sneeuw, is vast prachtig, maar wintersport heb ik nooit gedaan.
 


 
Week 1: Happy 2019
 
Afbeelding invoegen
 
Vuur op het zand. Samen met Elsabijn een vuurfontein maken, voor mij al een derde poging, nu eindelijk vuur maar dan moet je nog de foto maken, welke sluitertijd, welk diafragma en iso? En veel pogingen heb je niet, want het kost tijd en eigenlijk mag je niet meet op de zandverstuiving komen na zonsondergang, best wel spannend. Wel heel leuk. Het resultaat een paar goede foto's en veel geleerd. En een gezellige middag met Elsabijn, super!