foto van de week 7

Foto van de week jaargang 7
 

 
Week 11: Rollen en tollen
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn kleinzoon ligt niet stil, maar gaat rollend en tollend door de kamer, zo gaaf. Wel lastig om een foto te maken, maar deze vind ik zo schattig, wat lijkt hij op zijn vader!
 
 

 
Week 10: Halve Marathon 2019
 
Afbeelding invoegen
 


 
Week 9: Jan Klaassen en koning verzekeraar
 
Afbeelding invoegen
 
"Jan", roept Katrijn, "wanneer krijg ik nu eindelijk die nieuwe medicijnen voor mijn migraineaanvallen?" "De dokter zegt dat ik ze mag, maar ik wacht al een jaar". "Ja", zegt koning Verzekeraar, "dat is duur, dus ik stel het zolang mogelijk uit". "Het is mij nu al bijna gelukt om het één jaar uit te stellen". Katrijn, "maar mijn migraine heb ik al mijn hele leven, Nu er een medicijn is dat zou kunnen werken voor mij, mag ik het niet van koning Verzekeraar, wie is de dokter? Dokter?"  De dokter is stil, hij kan er ook niets aan doen en van migraine ga je niet dood, wat kan hij doen! Jan Klaassen wil zijn vrouw graag helpen maar koning Verzekeraar heeft de  macht.

 

 
Week 8: Valkenburg
 
Afbeelding invoegen
 
Dit weekend heerlijk op stap geweest naar Valkenburg. Deze foto maakte ik in de fluweelgrot, mergelgrot. Ik ben dol op grotten, hoewel de mergelgrotten eigenlijk groeven zijn, Het prachtige weer en het fijne parkhotel maakte voor Henk en mij een geslaagd weekendje weg.

 

 
Week 7: Lenteweer
 
Afbeelding invoegen
 
Het is prachtig weer, toen mijn zoon werd geboren was er een sneeuwstorm. Het is wel lekker, maar toch niet normaal.
 

 
Week 6: Lammetjes
 
Afbeelding invoegen
 
In de schaapskooi worden nu heel veel lammetjes geboren. Mooi nieuw leven.
 

 
Week 5: Verborgen armoede
 
Afbeelding invoegen
 
Opgroeien in een gezin dat leeft van een bijstand is moeilijk, mijn ouders hadden het zwaar, maar het heeft ook veel met mij gedaan, Ik was tien jaar toen we in die situatie terecht kwamen en als tiener opgroeien met veel spanning, geldzorgen, en constante gevoel van er alleen voor staan heeft mij getekend. Mijn moeder kon haar verhaal bij weinig mensen kwijt, want vuile was hang je niet buiten, dus met mij kon ze goed praten, achteraf veel te veel grote mensen problemen op mijn bordje. Als middelste in het gezin hoefde ik niet de lans te breken, dat deed mijn oudere zus, dat ging voor haar gepaard met veel gedoe en uiteindelijk was ze al vroeg het huis uit. Mijn "kleine" zusje was misschien te jong om dingen mee te krijgen, in ieder geval bewust en als middelste begreep ik al veel hoe en wat en begreep ik veel ook niet. Constante druk. Hulp van anderen was niet te verwachten, als kind ben je onschuldig van welke situatie dan ook, maar je krijgt wel de klappen, niet letterlijk, wel mentaal. 
Dan leer je al snel dat er weinig hulp te verwachten is van anderen. 
 

 
Week 4: Vriezen en dooien
 
Afbeelding invoegen
 
Een beetje sneeuw en een beetje vorst en daarna alles weer weg. Ik heb genoten van het winterse weer. 

 
Week 3: Winter
 
Afbeelding invoegen
 
Eindelijk een beetje winter, heerlijk.


 
Week 2: Bloem
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week plaats ik een foto die ik maakte in Oostenrijk, met Henk kijken we terug op een mooie vakantie die we daar hadden in oktober. Nu ligt daar heel veel sneeuw, is vast prachtig, maar wintersport heb ik nooit gedaan.
 


 
Week 1: Happy 2019
 
Afbeelding invoegen
 
Vuur op het zand. Samen met Elsabijn een vuurfontein maken, voor mij al een derde poging, nu eindelijk vuur maar dan moet je nog de foto maken, welke sluitertijd, welk diafragma en iso? En veel pogingen heb je niet, want het kost tijd en eigenlijk mag je niet meet op de zandverstuiving komen na zonsondergang, best wel spannend. Wel heel leuk. Het resultaat een paar goede foto's en veel geleerd. En een gezellige middag met Elsabijn, super!