Samenloop voor Hoop

Vandaag begint de Samenloop, ik ga fotograferen en vast mooie en ontroerende momenten meemaken en ook vastleggen. Voor mij gaat het wel over het bestrijden van kanker, maar vooral over de sterfelijkheid en de machteloosheid. Welke ziekte of welke manier dan ook. Het verdriet en een moment van rouw. Het herdenken van mensen die er niet meer zijn en de hoop en kracht van diegene, met welke ziekt dan ook, die vechten en iedere dag niet altijd een feestje is, maar pijn te verdragen hebben en moeten wachten dat er weer een goede dag komt.
Dus de foto's die ik ga maken wil ik met respect maken en niet met medelijden of als voyeur. Ik ga het meebeleven als mens en ook het herdenken van de mensen die mij ontvielen, Nema, mijn vriendin, stierf na een gevecht tegen borstkanker en dat gevecht mocht ik zeer nabij meemaken en heeft mij als mens veranderd. Mijn opa, die altijd lief voor mij was en hij stierf ook aan borstkanker. Ja, ook mannen kunnen dat krijgen. Een dierbare vriend uit Meppel die jong stierf door een "ongeluk". Ik denk vaak terug aan hem. Dus dit worden mooie 24 uren van herdenking met een traan en een lach.
 
Afbeelding invoegen

Op 9 en 10 september is de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. De locatie is ook dit jaar de centraal gelegen Stille wei, Ijsbaan en Strandeiland. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. 
 

Openingsceremonie


Afbeelding invoegen 

Met de openingsceremonie gaan ze van start met de SamenLoop voor Hoop Harderwijk. De ere-gasten (de survivors) zullen de 24 uur starten door het lopen van de openingsronde. Bent u ook een survivor en wilt u ( samen met uw partner) met deze openingsronde meelopen schrijf u dan in als survivor. Klik op aanmelden om naar de site van Samenloop voor Hoop te gaan.

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Alle foto's die gereed zijn zet ik in mijn Fotoalbum.

 


Deze onderstaande foto's maakte ik in 2014 en in het fotoalbum staan er meer.
 
Ter nagedachte aan mijn lieve vriendin NEMA en haar man Bairam.
 
        
 
 
Een traan en een lach, wat een weekend was het in 2014!
 
 

Op 5 september 2014 om 22:30 stond Harderwijk even stil bij iedereen die in strijd is (geweest) met kanker. Dit gebeurde bij de indrukwekkende kaarsenceremonie, een onderdeel van de Samenloop voor Hoop Harderwijk.

 

De ambassadeur van de Samenloop voor Hoop Harderwijk was H.J van Schaik , de burgemeester van de gemeente Harderwijk. Hij opende het evenement met een persoonlijk woord.
 
  
 
 
 
 
 
Het was een hele belevenis om de 24 uurs samenloop voor hoop mee te mogen maken. Debby en haar team hebben het toch maar goed gedaan. Debby heeft dit georganiseerd op een hele mooie wijze, zo zie je maar Debby, al die pestkoppen van vroeger! Dikke vinger!(sorry).
 
 
 
Deze jongeman en zijn team Theo, was voor mij de held van de dag, hij heeft heel veel uren gelopen en zou de hele 24 uur gelopen hebben, als zijn team hem niet in bescherming zouden hebben genomen, RESPECT.
En dat biertje en de ontlading in de polonaise heb je dik verdiend.
        

  

Deelnemers hebben in teams 24 uur lang rondjes lopen over de baan. Er hadden zich 40 teams aangemeld. Voor de bezoekers waren er gedurende het hele evenement allerlei activiteiten.

  

Een van de activiteiten die  bijgewoond kon worden is de kaarsenceremonie.  Bij de kaarsenceremonie is er een minuut stilte gehouden, zeer indrukwekkend. 

Daarna vertelden twee Survivors  hun indrukwekkende verhaal. 

 
    
 
 
Alle  kaarsenzakken die je kon aanschaffen voor het bedrag van 5 euro branden en zo konden de wandelaars hun route goed volgen.
 

  


 Overdag was het behoorlijk druk.

   
 
 
 
 

 Het KWF zal een deel van de opbrengst geven aan inloophuis de Tuinkamer in Harderwijk

 
  
 
 
Iedereen die kanker heeft of heeft gehad, is een survivor. Survivors waren de speciale gasten tijdens SamenLoop voor Hoop. Samen met andere survivors liepen zij de openingsronde onder warme aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden. Er haddenen zich vele survivors aangemeld, herkenbaar aan de paarse shirts.
 
 

  

De Samenloop voor Hoop Harderwijk werd gehouden op de Stille Wei, nabij Strandboulevard West in Harderwijk.
 
 
 
   
 

SamenLoop voor Hoop ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding.
 
 
 
 
Alle artiesten en vrijwilligers hebben belangeloos meegedaan.
 
 
 
's Morgens was het mistig en dat gaf een sirene sfeer.
 

 
 

De laatste ronde! Hiermee werd SamenLoop voor Hoop feestelijk afgesloten. Tijdens de Slotceremonie liepen alle teams gezamenlijk deze laatste ronde en vierden de overwinning van 24 uur met elkaar wandelen.

  
 

De slotronde ging samen met gejuich en geklap en heel veel paars! Natuurlijk was het ook een emotioneel moment. 24 uur SamenLoop voor Hoop was een hele belevenis.

 
 
 
 
    
 
programma

5 september 2014


16:45                             Openingsceremonie
                                     koor: zingen voor je leven
 

17:00 u                          start teams
 

17:00u - 21:30               springkussen voor de kinderen
 

17:00 - 00:00                 braderie
                                     ( kramen van teams )
 
 

18:45                             Dansschool Porceletti
20:00                             Julia van de Meulen
21:15                             Ray Klaassen
22:30 u                          kaarsenceremonie met Crescendo
 
 
 
 
 
 6 september
00:00- 17:00                  braderie
                                    ( kramen van teams )
08:30- 09:00                  Ochtendgymnastiek
09:00-17:00                   kinderactiviteiten
09:45                             Stop Talking
11:00                             kindervoorstelling
12:30                             Optreden popschool
 

15:00                             Zanger Egbert
16:15                             Springvloed
17:00                             slotceremonie
 
 
 
 
 
De foto's die ik heb gemaakt staan in het Fotoalbum  en gaan ook naar Samenloop voor Hoop.  http://samenloopvoorhoop.nl/harderwijk/

  
 

 
Home