T.V Frankrijk 25 jaar

Onderstaande tekst heb ik geciteerd van de site van T.V Frankrijk, geschreven door een deelnemer
 
Enige maanden geleden hing er opeens een banner op baan 3 met de mededeling dat op 26 augustus 2017 "Tennis starts with love "zou plaats vinden i.v.m. het 25 jarig bestaan van onze club en de uitnodiging hier aan deel te nemen!
Verdere informatie zou later volgen en ja via mails en op de site van de club, werden we steeds wijzer. Naarmate de datum dichterbij kwam werd het steeds vrolijker op de ramen van ons prachtige clubhuis, met foto’s van tenniskampioenen van vroeger.
 
Afbeelding invoegen
 
Uiteindelijk kregen we het programma van deze feestelijke dag in de bus, een ochtend gedeelte voor de jeugd , een middagprogramma voor de senioren en een avondprogramma voor de leden, mits je in het bezit was van een geldig entree bewijs!
Het ochtend programma begon van 10.00 – 12.00u met een jeugdclinic en toen ik rond 10u30 op ons prachtige park kwam was het een drukte van jewelste van de jeugd op het springkussen bij de ingang en op de banen en verder waren veel ouders, opa’s en oma’s aanwezig.
Ik ben er maar eens rustig bij gaan zitten, om te kijken wat die clinic voor de jeugd inhield, nou veel rennen, gymnastische oefeningen en de nodige oefeningen met het racket!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Toen ik dat zag, zakte de moed mij in de schoenen, daar ik mij voor de middagsessie had opgegeven en geen 10 jaar meer was, maar gelukkig bleek later dat de seniorenclinic een andere invulling had!

 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Tussen de middag werd er gezamenlijk geluncht, jong en "oud ", met heerlijke hartvormige broodjes met lekkere dingen daarop, saucijzenbroodjes en pizza, waar gretig gebruik van werd gemaakt.
Ook stond er voor iedereen een ijscowagen waar je heerlijk ijs kon uitzoeken.
Voor de jeugd was er ook nog een ballonnenclown die hele mooie dingen van ballonnen maakte en je kon je laten schminken, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Gedurende het gehele dagprogramma was NDO met een stand aanwezig en had je o.a. de gelegenheid, je racket te laten bespannen en met de clubkampioenschappen voor de deur, geen overbodige luxe en de jongens hadden het druk!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
Verder zag ik ook een auto op het zijterras staan, waarschijnlijk bang geen parkeerplaats voor de avond te hebben i.v.m. de verwachte drukte, maar bij nader inspectie bleek het een heel klein Fiatje te zijn ( een oldtimer ) waar een” koffie fabriek ” in geplaatst was, waar je ‘savonds heerlijk bakkie koffie kon krijgen.
Op het toegezonden programma stond dat de Seniorclinic – Classic Tennis (dressed in White) van 13.00 – 15.30 zou plaats vinden en precies om 13.00 werden wij door twee heren gekleed in tenniskleding uit de jaren 60 ,verzocht de baan te betreden.
Bijna iedereen stond daar in het wit uitgedost zoals gevraagd in de uitnodiging, maar 1 persoon in het zwart, maar wel met een brede glimlach, waarschijnlijk heeft hij gedacht dat dressed in white iets met tandpasta te maken had, vandaar die glimlach.
 
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen
 
Deze clinic werd door twee mensen van "Tennisevent.nl ” gegeven!
Zij hadden rackets van hout t/m aluminium en alles wat daar tussen zat , bij zich en daar moesten wij gebruik van maken! Het programma zat heel goed in elkaar en de 2,5 uur die voor deze clinic stond, waren zo om, een teken dat het heel goed in de smaak was gevallen, dat lieten wij ook blijken middels een daverend applaus! Ook zij hadden het een heel prettige clinic gevonden, gezien onze inzet en prestatie, verder hadden zij nog een prijs voor de best geklede man of vrouw, dus m.a.w. wie viel qua kleding het meest op, het was een man, gekleed in een wit shirt, witte broek en lange witte kousen, maar dat was niet zo bijzonder want dat had bijna iedereen, maar zijn broek werd omhoog gehouden door zeer opvallende bretels en dat was de reden!


Afbeelding invoegen 
 
Moe maar voldaan naar het volgende punt op de agenda, Toost op ons zilveren jubileum!
Na een korte mooie en grappige toespraak van onze voorzitter was het woord aan C van der Wal, wethouder van sportzaken, zij feliciteerde ons van harte met ons zilveren jubileum, maar was ook heel trots op ons, daar wij ons zelf bedruipen zonder subsidie en dat gebruikt ze nog wel eens als voorbeeld naar andere verenigingen, na deze speech werd het glas geheven en was het middagprogramma ten einde! 
 
Afbeelding invoegen
 
Tussen 19.30u- 20.00u Entree feestavond, toen mijn tennismaatje en ik bij het hek aankwamen, werden we door twee lieftallige dames ontvangen en na het tonen van het entreebewijs kregen we in een heel klein plastic zakje twee muntjes en een keurig opgerold servet, met daarom heen een kleurrijk touwtje waar een kaartje aan vast zat met de tekst: "Een heerlijke avond! namens via 5 catering”, die het diner verzorgde, verder zat er ook een takje rozemarijn onder het touwtje en stond er nog een opdracht op het kaartje n.l. : "meng met de rozemarijn de smaken van het 1e gerecht!

Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen
 
Vervolgens bereikten we de rode loper bij de trap van het terras, waar eerst een foto van je werd genomen, om vervolgens bovenaan de trap met een heerlijk glaasje ontvangen te worden door de voorzitter.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn inschatting was dat ons tafeltje best uit behoorlijk intelligente mensen bestond, maar de opdracht op het kaartje was al het gesprek en toen het 1e gerecht gebracht werd met uitleg, brak er bij sommige mensen een paniek uit, die je op tv bij heel Holland bakt niet ziet!!!!!
Daar ik dagelijks kook en dus ervaren ben, werd ik daar niet zenuwachtig van en brak heel rustig een paar takjes van de rozemarijn af en kneusde die tussen mijn vingers en wierp die in het glas gevuld met tomatensoep met daarboven op de room, even roeren en klaar is Kees!
 
Afbeelding invoegen

Nou niet dus, volgens enkele mensen aan ons tafeltje, was hun devies: wij gaan geen hout eten, dus haalden zij de hele struik rozemarijn door de soep en room ( alsof je een dweil door een emmer water slaat ) en na enige minuten was het volgens hun genoeg.
Of ze de smaken van de rozemarijn geproefd hebben lijkt me sterk, maar een ding weet ik zeker, de room hebben ze ook niet geproefd want die hing in hun struikje waarmee ze geroerd hadden, dat beloofde nog wat voor de rest van het diner!


Afbeelding invoegen 
 
Hierna kregen we nog drie heerlijke en mooi opgemaakte gerechtjes met uitleg en onder de mooie klanken van de band Gentle Rain was het goed toeven op het terras.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Het 5 gangen diner werd afgesloten met een indrukwekkend ijs en pudding dessert, voor ieder wat wils, complimenten voorVia 5 Catering!
 
Afbeelding invoegen
 
Na het diner, maar ook tijdens het diner mocht je dansen op de muziek van de geweldige band, mij zijn twee mannen opgevallen, een op de vloer en een achter de bar, ik stond versteld van hun geweldig ritme gevoel, maar vooral hun souplesse , want dat had ik nog nooit van ze gezien, op de racket avond zijn ze niet vooruit te branden!!!

Afbeelding invoegen
 
Het werd al laat en nadat de band hun spullen opgeruimd hadden, kregen we vrolijke klanken van DJ Nappie te horen en kondigde de voorzitter aan, dat over niet al te lange tijd een geweldige verloting plaats zou vinden, het nummer op je entreebewijs was je lot en er waren zoveel prijzen dat hij wel kon zeggen dat 1 op de 3 een prijs zou winnen, toen hij nauwkeuriger werd, kwam hij op 2,8 uit!
Ik heb zulke toezeggingen wel meer gehoord, denk maar b.v. aan de staatsloterij, het resultaat kent u, zodat hij mij nog niet overtuigt had, afwachten maar.
Op een gegeven moment viel ik in de prijzen en de twee mensen naast mij niet, dus de voorzitter had de waarheid gesproken!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Of je nu wel of geen prijs hebt gewonnen, we kunnen terug zien op een zeer geslaagde zonnige dag en avond en daarom wil ik namens alle aanwezigen, iedereen die te maken heeft gehad met de enorme voorbereiding en de geweldige uitvoering, bedanken voor dit grandioze feest, op naar de 50!
groetjes namens een deelnemer


Home