Home


                                                                                                                  
Beste kijker, welkom op mijn site. Ik ben Manja Knoop, geboren te Meppel in 1962. Al 26 jaar woon ik in Harderwijk met mijn echtgenoot en twee kinderen. Ik heb veel plezier met het maken van foto's, al 28 jaar fotografeer ik, eerst analoog, ook zelf geprint in een doka, maar nu werk ik digitaal.

Mijn foto's staan allemaal in kleine bestanden 1600 pix.
 
 
Afbeelding invoegen      Afbeelding invoegen
 
 

 
 
Week 28: Stilleven  
 
Afbeelding invoegen

Volgens Wikipedia is dit de definitie: Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven kan een schilder zich concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toonwaarde, het vloeiende onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij. En feitelijk geldt hetzelfde voor een fotograaf. Ik vind het heel moeilijk om een stilleven te maken, geduld en precies werken zijn niet mijn sterkste kanten, maar ik kan heel erg genieten van een stilleven en vooral het gebruik van licht en compositie vind ik prachtig, maar hoe kan ik hetzelf maken? Oefening baart kunst en daarom zo nu en dan een stilleven uit proberen. Tin heeft een geweldige kleur en mooie glans, De vele grijstinten vind ik geweldig. Tin is oubollig, maar ik vind het mooi, en daarom verzamel ik tinnen voorwerpen, ze zijn nu niet meer zo duur en te vinden in kringloopwinkels en rommelmarkten. Verzameling TIN
 
© Op alle getoonde opnamen berust het copyright bij Manja Knoop. Verveelvuldiging en/of openbaarmaking door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Manja Knoop is een niet toegestaan. Bij publikatie is naamsvermelding verplicht.